Nog eens 400 elektrische fietsen om te delen

Den Haag heeft een nieuwe aanbieder van elektrische deelfietsen. GO Sharing, bekend van de lichtgroene deelscooters, plaatst deze week ook 160 e-bikes in de stad.

Door

De deelvervoerder breidt het aantal elektrische fietsen in de loop van februari verder uit naar 400. Met deze fietsen wil GO Sharing een alternatief bieden voor de ‘actieve, korte rit van A naar B’. De fietsen zijn te reserveren via een app.

De e-bikes kosten 18 cent per minuut met een starttarief van 25 cent en hebben een actieradius van maximaal 60 kilometer. De accu’s worden vervangen zodra ze leeg dreigen te raken. In de regio’s Den Haag en Rotterdam heeft GO Sharing straks vierduizend deelvoertuigen. Het bedrijf had naast de scooters ook al auto’s. ‘Zo willen wij de CO2-uitstoot reduceren en de behoefte aan parkeerplaatsen in steden terugdringen,’ aldus het bedrijf.

Deelfietsen in Den Haag

GO Sharing is niet de enige deelvervoerder in Den Haag. Felyx (donkergroen) en Check (wit-paars) bieden ook deelscooters aan. Verder zijn er de zwarte bakfietsen van Baqme en de lichtblauwe e-bikes van Bondi.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van