Geen lightrail maar gewone snelle tram naar Binckhorst

De Binckhorst krijgt een railverbinding, maar voorlopig blijft dat een gewone tramlijn en komt er nog geen lightrail richting Zoetermeer.

Door

Dat is de uitkomst van overleg tussen de betrokken gemeenten, het rijk, de provincie en de Metropoolregio (MRDH). ‘Investeringen in mobiliteit zijn […] noodzakelijk om de verstedelijking van CID/Binckhorst mogelijk te maken.’ Dit schrijft wethouder Robert van Asten in een brief aan de gemeenteraad.

In de toekomst zou er een lightrail-verbinding moeten komen tussen Den Haag Centraal, de Binckhorst, Voorburg, Ypenburg en Zoetermeer. In Den Haag zou de lijn uiteindelijk verbonden moeten worden met de Internationale Zone (World Forum en omgeving). Vooruitlopend daarop wordt de komende jaren een ‘hoogwaardige’ tramlijn aangelegd over de Binckhorst naar Voorburg en Rijswijk.

Tracé van de nieuwe tramlijn over de Binckhorst met een splitsing bij de Maanweg (klik voor vergroting). | Bron: Gemeente Den Haag

Lijn 1 mogelijk via Binckhorst

Er zijn ongeveer acht varianten onderzocht. De winnaar is een tracé over de Binckhorstlaan. De nieuwe sporen beginnen in de Lekstraat (vanaf de bestaande route van lijn 16), passeren de NS-sporen en lopen langs de volledige Binckhorstlaan. Aan het einde volgt een splitsing: de ene tak gaat via de Maanweg door naar Voorburg (eindpunt bij het station), de andere loopt door naar de Prinses Mariannelaan en de Geestbrugweg, om uiteindelijk op de Haagweg aan te sluiten op de sporen van lijn 1.

Op het laatste stuk liggen nog de rails van de opgeheven lijn 10. Deze  moeten wel uit elkaar worden gelegd om de inzet van het brede materieel mogelijk te maken. Hoewel de nieuwe verbinding (nog) geen lightrail is, zijn toch kostbare ‘kunstwerken’ nodig, zoals een nieuwe Binckhorstbrug en een versterkte Geestburg. Mogelijk gaat lijn 1 in de toekomst helemaal over naar de Binckhorstroute, wat wil zeggen dat hij verdwijnt van zijn oer-tracé op de Rijswijkseweg.

Tunnel onder Hofwijck

Later volgt mogelijk alsnog de doortrekking richting Zoetermeer. ‘Partijen zijn het erover eens dat een eventuele doortrekking in de toekomst te allen tijde vereist dat de HOV-verbinding op dat moment naar -1 verlegd wordt’, staat in de stukken. Dat wil zeggen dat de lijn op Voorburgs grondgebied een tunnel krijgt om zowel Hofwijck als de Vliet te passeren zonder dat de openbare ruimte nog verder wordt volgebouwd.

De nieuwe tramlijn kost ongeveer 200 miljoen euro. Honderd miljoen komt voor rekening van de gemeenten en de MRDH. Het rijk zegde eerder een bijdrage van 50 miljoen euro toe. Over de rest van het geld wordt nog overleg gevoerd. De plannen liggen van 8 augustus tot 18 september ter inzage bij de gemeenten voor eventuele bezwaarmakers. Aan sommige bezwaren is al tegemoet gekomen. Opa’s Veldje bij de Tuinluststraat in Voorburg en een scoutingterrein worden gespaard.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Standaardportret
Bekijk meer van