Volgende week omleidingen lijn 9, 15, 16 en 17 bij Centraal Station

De HTM gaat vanaf maandag 6 april de tramsporen op de kruising van de Bezuidenhoutseweg met de Rijnstraat, naast het Centraal Station (CS), vervangen.

Door

Volgens de vervoerder zijn de rails op dit kruispunt ‘zo goed als versleten’ en is ‘doorrijden op deze sporen vanuit veiligheidsoogpunt ongewenst’. Gevolg van de werkzaamheden is dat de tramlijnen 9, 15, 16 en 17 van 6 tot en met 10 april een andere route door de binnenstad rijden en niet stoppen bij de hoofdingang van het station. Er is een vervangende halte op de hoek van de Rijnstraat en de Schedeldoekshaven, op zo’n twee minuten lopen van Centraal Station.

Tijdens de werkzaamheden vervalt voor lijn 9 ook de halte Bierkade en voor de lijnen 15 en 16 vervallen de haltes Bierkade, Korte Voorhout en Buitenhof. Het werk aan de tramsporen duurt tot en met vrijdag 1 mei, maar na 10 april is het kruispunt wel weer toegankelijk voor het openbaar vervoer. De trams kunnen dan weer de eigen route rijden, dus langs het Centraal Station.

De werkzaamheden hebben van 6 tot en met 17 april ook gevolgen voor het auto- en fietsverkeer. Het kruispunt Bezuidenhoutseweg-Rijnstraat is dan niet toegankelijk en automobilisten en fietsers worden met verkeersborden omgeleid. Voetgangers kunnen wel terecht rond de kruising.

Aangepaste dienstregeling

In verband met de coronacrisis rijdt de HTM voorlopig volgens een aangepaste dienstregeling. Zo heeft de vervoerder veel ritten geschrapt. Er rijden op alle tramlijnen op werkdagen tot 19.00 uur maximaal drie trams per uur. In de avonduren en in het weekend zijn er slechts twee ritten per uur. De bussen van de HTM rijden alle dagen nog maar twee keer per uur. Verder vervallen de spitslijnen 27 en 29 geheel, stopt lijn 28 niet meer bij de halte Zuiderstrand en maakt lijn 24 geen gebruik meer van de halte Westduin.

De lijnen 6, 12 en 25 rijden niet meer langs de Haagse Markt om besmettingen in het relatief drukke marktgebied te voorkomen.

Meer informatie en exacte omleidingsroutes: www.htm.nl

Standaardportret
Bekijk meer van