Gemeente wil veiligheid op Eisenhowerlaan verbeteren

De Eisenhowerlaan moet veiliger worden voor fietsers en voetgangers, zo vindt het stadsbestuur. De weg in het Statenkwartier tussen de Scheveningseweg en het Statenplein gaat daarom vanaf maandag 30 maart op de schop.

Door

Er komen onder meer acht nieuwe verkeersdrempels en extra zebrapaden in het wegdek. Om te zorgen dat er een betere overgang komt van het brede naar het smalle weggedeelte wordt ook de fietsstrook, die nu vanaf de Scheveningseweg tot het kruispunt van de Eisenhowerlaan met de Prins Mauritslaan loopt, doorgetrokken naar het Statenplein.

Daarnaast gaat de gemeente een haltekom aanleggen voor lijn 28 aan de kant van het World Forum. Hierdoor kunnen auto’s de stilstaande bus straks passeren. Tenslotte wordt de maximumsnelheid verlaagd van vijftig naar dertig kilometer per uur.

De werkzaamheden beginnen op maandag 30 maart en duren naar verwachting twee á drie weken. Het werk heeft gevolg voor de bereikbaarheid van de Eisenhowerlaan. De laan blijft tijdens de herinrichting steeds in één richting open voor auto’s en fietsers. Het verkeer in de andere richting wordt omgeleid via de Johan de Wittlaan. Tijdens de werkzaamheden aan het kruispunt van de Eisenhowerlaan met de Prins Mauritslaan is autoverkeer ’s nachts niet mogelijk.

Lijn 28 niet over Eisenhowerlaan

Bus 28 (Voorburg – Zuiderstrand) maakt vanaf 30 maart tijdelijk gebruik van een omleidingsroute. Vanaf de Scheveningseweg rijdt deze lijn dan via de Johan de Wittlaan en de Stadhouderslaan. De halte World Forum komt tijdelijk te vervallen. Voor lijn 28 worden vervangende haltes aangelegd op de omleidingsroute.

De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor lijn 21.

Wilt u meer lezen over het verkeer in Den Haag? Klik hier voor een (proef)abonnement op Den Haag Centraal.

Standaardportret
Bekijk meer van