Nieuwe fietsenstalling KJ-plein voorlopig nog niet open

De officiële opening van de nieuwe fietsenstalling onder het Koningin Julianaplein (KJ-plein) bij het Centraal Station (CS) op 2 april gaat niet door vanwege de coronacrisis.

Door

Volgens de gemeente Den Haag zijn de werkzaamheden afgerond en is de fietsenstalling klaar voor openstelling. Maar omdat veel mensen vanwege het coronavirus thuiswerken en daarom de ‘behoefte aan stallingsruimte voor fietsen fors gedaald’ is, blijft de nieuwe fietsenstalling voorlopig dicht.

‘De komende periode zullen er ruim voldoende stallingsplaatsen beschikbaar zijn en blijven,’ aldus de gemeente in een verklaring. Zo blijven de fietsflat aan de Rijnstraat en de Anna van Buerenstalling gewoon open. Ook de bestaande ‘Stichthagestalling’ onder het Centraal Station blijft open. Wanneer de nieuwe megastalling onder het KJ-plein (met plek voor zo’n achtduizend rijwielen) officieel wordt geopend, is nog niet bekend.

Wilt u meer lezen over verkeer en vervoer in Den Haag? Klik hier voor een (proef)abonnement en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Standaardportret
Bekijk meer van