Utrechtsebaan weer open na langdurig onderhoud

De Utrechtsebaan is zaterdagochtend weer helemaal geopend. Dat betekent dat automobilisten die Den Haag verlaten, ook weer van de rijksweg (A12) gebruik kunnen maken.

Door

De drukke verkeersader was ‘stad uit’ dicht sinds begin januari, toen langdurige werkzaamheden begonnen. De 45 jaar oude Utrechtsebaan was toe aan groot onderhoud. Het wegdek, de betonnen fundering, de wanden en de op- en afritten moesten worden vervangen. Ook moesten de verkeerstechnische installaties worden vernieuwd.

Het werk besloeg het hele gemeentelijke deel van de weg, dat loopt van de Zuid-Hollandlaan tot aan de gemeentegrens met Voorburg. Eigenlijk zou het werk in het najaar van 2021 plaatshebben, maar door vertraging in de aanbestedingsprocedure begon dit pas na de jaarwisseling. Ook duurde het werk langer dan gedacht: aanvankelijk moest de Utrechtsebaan in mei weer opengaan voor alle verkeer.

‘Afrondende werkzaamheden’ Utrechtsebaan

Het werk is nog niet helemaal afgerond. ‘Weggebruikers die de komende tijd over de weg rijden, zullen zien dat nog niet alle onderdelen van de weg volledig zijn afgewerkt. Zo is nog niet overal de nieuwe lichte coating aangebracht op de wanden. Ook afrit 3 (Bezuidenhout) moet nog onder handen genomen worden,’ zo schrijft de gemeente. Als gevolg van deze ‘afrondende werkzaamheden’ wordt tot medio juli in de doordeweekse nachten één rijstrook van de Utrechtsebaan afgesloten.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van