Lijn 23 rijdt weer naar Kijkduin

Bus 23 rijdt vanaf deze week in de weekenden door naar Kijkduin. Op zaterdag en zondag verschuift het eindpunt tussen 09.00 en 20.00 uur van het Colijnplein (bij het De Savornin Lohmanplein) naar het Deltaplein in Kijkduin.

Door

‘Ringlijn’ 23 rijdt nu van Scheveningen via het Benoordenhout, Voorburg, Rijswijk en Den Haag Zuidwest naar het De Savornin Lohmanplein. Tot eind 2018 reed lijn 23 daarna door naar Kijkduin, maar vanwege tegenvallende reizigersaantallen kortte de HTM de route toen in.

Dat leidde tot een storm van kritiek, vooral van bewoners uit Waldeck, Bohemen en Leyenburg. Zij verloren de rechtstreekse ov-verbinding naar de badplaats. De vervoerder heeft daarop besloten deze lijn in de lente en de zomer in de weekenden door te laten rijden naar Kijkduin. Ook dit jaar rijdt lijn 23 daarom weer naar het Deltaplein.

Lijn 23 in de zomervakantie

Dat betekent dat vanaf deze week tot en met 16 juli de bus op zaterdag en zondag (tussen 09.00 en 20.00 uur) weer zal stoppen bij de haltes Hoefbladlaan, Lobelialaan, Aronskelkweg, Muurbloemweg, Kijkduinsestraat en Kijkduin Strand. Door de week en na 20.00 uur blijft het Colijnplein het eindpunt.

Tussen 17 juli en 31 augustus – in de zomervakantie – rijdt de bus zeven dagen per week tussen 09.00 en 20.00 uur door naar Kijkduin. Of lijn 23 ook per september nog naar het Deltaplein zal rijden, is nu nog niet bekend.

Meer informatie: www.htm.nl

Meer Haags nieuws lezen? Koop dan iedere donderdag de krant DHC. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Standaardportret
Bekijk meer van