Lijn 23 rijdt nu weer naar Kijkduin

Lijn 23 rijdt vanaf nu in de weekenden door naar Kijkduin. Op zaterdag en zondag verschuift het eindpunt tussen 09.00 en 20.00 uur van het Colijnplein (bij het De Savornin Lohmanplein) naar Kijkduin.

Door

Tussen 9 juli en 21 augustus – in de zomervakantie – rijdt lijn 23 zeven dagen per week tussen 09.00 en 20.00 uur naar het Deltaplein in Kijkduin.

‘Ringlijn’ 23 rijdt nu van Scheveningen via het Benoordenhout, Bezuidenhout, Voorburg, Rijswijk, Leyenburg en Loosduinen naar het De Savornin Lohmanplein. Tot eind 2018 reed deze lijn daarna door naar Kijkduin, maar vanwege tegenvallende reizigersaantallen kortte de HTM de route toen in. Dat leidde tot veel kritiek, vooral van bewoners uit Waldeck en Bohemen. Zij verloren de rechtstreekse ov-verbinding naar de badplaats. De vervoerder besloot daarom om lijn 23 in de lente en in de zomer door te laten rijden naar Kijkduin.

Omleiding lijn 23

De verlengde route van lijn 23 is wel iets gewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren. Dat heeft te maken met rioleringswerkzaamheden op de Balsemienlaan. De bus rijdt na halte Colijnplein via de Laan van Meerdervoort. Aan het einde van ‘de Laan’ gaat de bus rechtsaf om via de Kijkduinsestraat naar Kijkduin te rijden. Bus 23 stopt extra bij de halten Hoefbladlaan, Muurbloemweg, Teunisbloemplein, Kijkduinsestraat en Kijkduin Strand én bij de eindhalte Kijkduin (dit is nabij de hoek Westkapellelaan en Hoek van Hollandlaan).

Meer informatie: www.htm.nl

Meer Haags nieuws lezen? Koop dan iedere donderdag de krant DHC. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Standaardportret
Bekijk meer van