Spoor in Gravenstraat klaar, lijn 17 naar Statenkwartier

De route van lijn 17 is uitgebreid. Het eindpunt van de tramlijn, die tot deze week alleen tussen Wateringen en het Centraal Station (CS) reed, is verplaatst naar het Kunstmuseum aan de Stadhouderslaan.

Door

Dat betekent dat deze tramlijn nu ook door de binnenstad, het Zeeheldenkwartier, Duinoord en het Statenkwartier rijdt. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de route van lijn 17 al op 20 juni werd uitgebreid, maar door uitgelopen spoorwerkzaamheden in de Gravenstraat kon dit toen niet doorgaan. Inmiddels is het werk zodanig gevorderd dat de trams van de smalle straat in de binnenstad gebruik kunnen maken. De gemeente heeft de rails en haltes van de tramlijn geschikt gemaakt voor nieuwe, bredere trams.

Met de uitbreiding neemt lijn 17 een aanzienlijk deel over van de route van tram 16, de lijn die tot 20 juni tussen CS en het Statenkwartier reed. Lijn 16 is nu ingekort en rijdt alleen van Wateringen, via Morgenstond en Moerwijk naar het Centraal Station. Tram 17 rijdt nu vanaf Wateringen via Rijswijk naar het Centraal Station, en vanaf daar verder naar het Statenkwartier. Zowel lijn 16 als 17 rijdt nu met nieuwe trams.

Lijn 17 nog niet over Statenlaan

Overigens is het eindpunt van tram 17 bij het Kunstmuseum tijdelijk. Dit komt doordat elders in het Statenkwartier de rails en haltes nog geschikt gemaakt moeten worden voor nieuwe, brede trams. De haltes Statenplein, Frederik Hendriklaan en Van Boetzelaerlaan komen daarom tot en met maart 2023 te vervallen. Daarna rijdt lijn 17 door vanaf het Kunstmuseum, over de Statenlaan, naar het definitieve eindpunt op de hoek met de Van Boetzelaerlaan.

Meer informatie: www.htm.nl

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van