Actief ADO strikt Feyenoorder én Luxemburgse international

De selectie van ADO Den Haag voor het aanstaande seizoen krijgt steeds meer vorm. De Haagse voetbalclub versterkte zich deze week met de Luxemburger Dirk Carlson en met Abdelouafi Belarbi, die overkomt van Feyenoord.

Door

Vooral de komst van Carlson is opvallend. Met deze verdediger haalt ADO een ervaren kracht binnen. De 24-jarige linksback droeg al 44 keer het shirt van het nationale elftal van Luxemburg. De afgelopen twee seizoenen stond Carlson onder contract bij FC Erzgebirge Aue, een ploeg die acteert in de tweede divisie van Duitsland. Met 28 wedstrijden was hij een belangrijke kracht in dit elftal. Over zijn stap naar ADO zegt de Luxemburger: “Ik kijk uit naar een nieuw avontuur in een voor mij nieuwe competitie. De doelstelling (promotie naar de eredivisie, red.) is duidelijk, en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.” Carlson tekent een contract voor twee seizoenen.

Ook Belarbi gaat het elftal van hoofdtrainer Dirk Kuyt versterken. De 20-jarige Rotterdammer komt transfervrij over van Feyenoord, dat zijn aflopende contract niet verlengde. Belarbi doorliep bijna alle jeugdelftallen van de Rotterdamse eredivisionist, maar wist niet door te breken in het eerste elftal. Hij kiest daarom nu voor een overstap naar de hofstad. “ADO Den Haag heeft als club laten zien dat ze jeugdig talent de kans geven en het is daarom ook een bewuste keuze geweest om hier te tekenen. Ik kijk ernaar uit om in de Keuken Kampioen Divisie te mogen spelen.” Dirk Kuyt, die eerder als jeugdtrainer bij Feyenoord werkte, kent Belarbi nog uit zijn Rotterdamse tijd.

Actief ADO

ADO is de laatste week actief op de spelersmarkt. Sinds oud-voetballer Daryl Janmaat eerder in juni werd aangesteld als technisch manager (de bestuurder die verantwoordelijk is voor de aan- en verkoop van voetballers) werden de contracten van verdediger Tyrese Asante, middenvelder Gregor Breinburg en spits Thomas Verheijdt verlengd. Ook hoopt Janmaat aanvaller Ricardo Kishna, die een aflopend contract heeft en eerder te kennen gaf de club te willen verlaten, te verleiden tot een langer verblijf.

Het nieuwe seizoen van de Keuken Kampioen Divisie begint voor ADO op vrijdag 5 augustus met een uitwedstrijd tegen het uit de eredivisie gedegradeerde Heracles Almelo. Op zondag 14 augustus speelt ADO de eerste thuiswedstrijd. FC Den Bosch is dan de tegenstander in Den Haag.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Standaardportret
Bekijk meer van