Snorfietsen verboden in Grote Marktstraat

De verkeerschaos in de Grote Marktstraat is veel Hagenaars een doorn in het oog. Om de veiligheid in de drukke winkelstraat te verbeteren gaat de gemeente vanaf 1 oktober ook snorfietsen weren.

Door

Eerder kwam er al een verbod voor bromfietsen (geel nummerbord) in de Grote Markstraat en vanaf volgende maand geldt dit ook voor snorfietsen (blauw nummerbord). Deze voertuigen zijn niet meer welkom in de Grote Marktstraat, Spuistraat en aangrenzende zijstraten.

Deze winkelgebieden zijn straks alleen nog toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Zo hoopt de gemeente de verkeersveiligheid te verbeteren en de chaos die er nu heerst te verminderen. Voetgangers, fietsers en bromfietsers lopen en rijden elkaar nu te vaak voor de voeten.

‘Zonder snorfietsen wordt de straat veiliger voor voetgangers en fietsers’, aldus het stadsbestuur. Dat komt onder meer doordat snorfietsen vaak te hard rijden en de Grote Marktstraat een drukke winkelstraat is die zich niet leent voor snel doorgaand verkeer.

Handhavers in Grote Marktstraat

In de eerste twee weken van oktober waarschuwen de gemeentelijke handhavers alleen nog. Mensen die vanaf 15 oktober nog met een snorfiets door de Grote Marktstraat rijden krijgen een boete van 95 euro. Hier komen nog 9 euro administratiekosten bij.

In plaats van door de Grote Marktstraat en de Spuistraat, moeten alle snorfietsen straks via de Lutherse Burgwal, de Gedempte Gracht of de Amsterdamse Veerkade door het centrum rijden.

Afbeelding: Gemeente Den Haag

Standaardportret
Bekijk meer van