‘Waldeck Pyrmontkade moet veiliger’

De verkeersveiligheid op twee belangrijke wegen in Duinoord laat flink te wensen, zo stelt de ChristenUnie/SGP.

Door

De ChristenUnie/SGP maakt zich grote zorgen over de verkeersveiligheid op de Waldeck Pyrmontkade en de Koningin Emmakade.

Deze partij wil dat er snel maatregelen worden genomen om deze wegen, op de grens van het Zeeheldenkwartier en Duinoord, veiliger te maken. Vorige week hadden er in drie dagen twee grote ongelukken plaats. Een van deze incidenten was een frontale botsing tussen een tram en een auto waarbij twee gewonden vielen. Volgens ChristenUnie/SGP-lijsttrekker Pieter Grinwis is dit het gevolg van de onveilige situatie.

 

De Waldeck Pyrmontkade wordt vaak als racebaan gebruikt.
Pieter Grinwis (ChristenUnie/SGP)

 

“Ook de bewoners geven aan dat beide ongelukken niet op zichzelf staan. Zij benadrukken dat er de afgelopen jaren tientallen ongelukken plaatsvonden op beide wegen. Deze worden in de praktijk vaak als racebaan gebruikt. Zo moet er om te beginnen veel vaker op snelheid worden gecontroleerd.”

Eenbaansweg op Waldeck Pyrmontkade

De ChristenUnie/SGP stelt nu, naar aanleiding met gesprekken met bewoners, schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur. Daarin doet Grinwis een verzoek om duidelijke cijfers over het aantal ongevallen. Ook vraagt de partij het college met klem om, samen met de politie en bewoners, te ‘kijken welke maatregelen er kunnen worden getroffen om de verkeersveiligheid te verbeteren en daarbij nadrukkelijk de suggestie voor een eenbaansweg (in plaats van de huidige twee, red.), cameratoezicht en snelheidscontroles mee te nemen’.

Standaardportret
Bekijk meer van