Reizen met bus en tram volgend jaar duurder

De tarieven voor het openbaar vervoer (ov) gaan in 2020 omhoog. Een kaartje voor een bus- of tramrit wordt volgend jaar in Den Haag 2,23 procent duurder, zo heeft de metropoolregio (MRDH, de opdrachtgever van het ov in de regio) bekendgemaakt.

Door

Reizigers die in de Haagse regio met stadsvervoerder HTM of streekvervoerder EBS reizen, betalen nu 16,6 eurocent per kilometer. Dit wordt vanaf 1 januari 16,9 eurocent per kilometer.

Naast de kilometerprijs betalen reizigers met een ov-chipkaart ook een ‘instaptarief’. Dit is het bedrag dat gebruikers van het ov betalen aan het begin van hun reis. Dit basistarief stijgt volgend jaar van 0,96 naar 0,98 eurocent. Dit geldt overigens niet alleen in de regio Den Haag, maar in heel Nederland.

Positief advies

De metropoolregio stelt de ov-tarieven ieder jaar bij. De lasten voor vervoerders kunnen stijgen door bijvoorbeeld hogere personeels-, brandstof- of elektriciteitskosten. Met de verhoging van de prijzen voor 2020 volgt de MRDH de landelijk vastgestelde prijsstijging. ‘De consumentenorganisaties hebben op alle voorstellen positief geadviseerd,’ meldt de metropoolregio in een verklaring.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik dan hier voor een (proef)abonnement en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

 

Standaardportret
Bekijk meer van