Lijn 20 rijdt vanaf 2 september andere route door Benoordenhout

Busreizigers in het Benoordenhout krijgen tot de kerstvakantie te maken met omleidingen en uitgevallen haltes.

Door

Vanwege rioleringswerkzaamheden op de Waalsdorperweg rijdt lijn 20 (Den Haag Centraal – Duinzigt) van maandag 2 september tot en met maandag 23 december een andere route tussen de Oostduinlaan en de Theo Mann Bouwmeesterlaan. Als gevolg hiervan vervallen de haltes Van der Woertstraat en Waalsdorperweg.

Om lijn 20 toch bij het Bronovo-ziekenhuis te laten stoppen, worden de rijrichtingen op de Van Hogenhoucklaan omgedraaid. Dat betekent dat de bus naar Duinzigt stopt op de Van Hogenhoucklaan richting de Ruychrocklaan en dat de bus naar het Centraal Station stopt aan de overkant, dus richting de Waalsdorperweg. Dit kan verwarrende taferelen opleveren. De HTM adviseert reizigers daarom om nadrukkelijk ‘op de bestemming van de bus te letten’.

Tijdelijke haltes voor lijn 20

Tijdens de werkzaamheden rijdt lijn 20 via de Waalsdorperweg, de Van Hogenhoucklaan, de Ruychrocklaan en de Cees Lasaurlaan naar het eindpunt Duinzigt. Er komen twee tijdelijke bushaltes op de Ruychrocklaan. Eén ter hoogte van huisnummer 208 en één nabij nummer 185.

Volgens de gemeente zijn deze plekken ‘zo gekozen dat er zo veel mogelijk ruimte blijft voor overig verkeer en er zo veel mogelijk parkeerplaatsen kunnen blijven’.

Meer informatie: www.denhaag.nl en www.htm.nl

Wilt u meer weten over de krant Den Haag Centraal? Kijk hier voor een (proef)abonnement en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

Standaardportret
Bekijk meer van