Fietsers twee weekenden geweerd uit Grote Marktstraat

In een poging de verkeerschaos in de Grote Marktstraat te beteugelen, is de straat twee weekeinden verboden terrein voor fietsers.

Door

Dat heeft verkeerswethouder Robert van Asten (D66) besloten op aandringen van het winkelbedrijf. “Dit is wenselijk omdat steeds duidelijker wordt dat in delen van het zogenaamde ‘shared space-gebied’ de fiets en voetganger elkaar op drukke winkelmomenten hinderlijk in de weg zitten,” zegt de wethouder. Daarnaast is de afsluiting bedoeld als test ‘voor eventueel in de toekomst te overwegen maatregelen met betrekking tot doorgaand fietsverkeer in de Grote Marktstraat’, zoals het heet in een mededeling aan de gemeenteraad.

Afsluiting Grote Marktstraat

De afsluiting is van kracht van zaterdag 14 tot en met maandag 16 december en van zaterdag 21 tot en met maandag 23 december. De blokkade geldt op die dagen van 12.00 tot 21.00 uur.

De gemeente overweegt in de toekomst het fietsverkeer permanent om te leiden over de Gedempte Gracht en de Gedempte Burgwal. Daarom wordt de situatie daar de komende weekeinden geobserveerd. De resultaten daarvan worden meegenomen in een breder onderzoek naar de fietsroutes. Sinds 1 oktober 2018 mogen er al geen snorfietsen meer door de Grote Marktstraat rijden. Die veroorzaakten door hun hoge snelheid volgens de gemeente te veel gevaarlijke situaties.

Wilt u meer lezen of meer weten over DHC? Kijk hier voor een (proef)abonnement en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Wilt u meer foto’s zien? Neem dan een kijkje op ons Instagram-account.

 

Standaardportret
Bekijk meer van