CAO-akkoord HTM en vakbonden: ov-stakingen voorlopig van de baan

Goed nieuws voor de Haagse ov-reiziger. De vakbonden FNV en CNV en vervoerbedrijf HTM zijn een nieuwe cao overeengekomen, waardoor nieuwe stakingen voorlopig van de baan zijn.

Door

De nieuwe cao is geldig voor twee jaar. Dit jaar nog krijgt het HTM-personeel een loonsverhoging van 3,2 procent en een eenmalige uitkering van 700 euro. In 2020 gaan de lonen met zo’n 1,5 procent omhoog. Sanne van der Meulen van CNV Vakmensen noemt de deal ‘een mooi resultaat’.

Op 3 juli legden HTM-medewerkers tijdens de ochtendspits nog het werk neer omdat ze een betere cao wilden. Tussen 6.00 en 10.00 uur reden er geen trams en bussen in Den Haag.

‘De HTM kwam tot inkeer’

Eric Vermeulen, bestuurder van FNV Stadsvervoer, is blij dat deze staking zoden aan de dijk heeft gezet. “Door de succesvolle staking in de ochtendspits op 3 juli kwam HTM tot inkeer en kwam er na maandenlange stilstand ineens een bereidheid om naar de mensen te luisteren. Ze krijgen nu een keurige loonsverhoging en ook hebben we afspraken gemaakt waar we mee verder kunnen in de toekomst.”

De vakbondsleden van FNV stemmen op woensdag 17 juli over de afspraken, daarna wordt de cao pas definitief.

Standaardportret
Bekijk meer van