Automobilisten krijgen meer ruimte op Erasmusweg 

De Erasmusweg ondergaat een metamorfose. Tussen 11 maart en medio 2020 gaat de gemeente de drukke verkeersader in Zuidwest ingrijpend aanpakken, waarbij er meer ruimte voor het autoverkeer komt.

Door

Zo krijgt de Erasmusweg richting het centrum een extra rijstrook en worden de parkeerplekken langs de weg breder en duidelijker zichtbaar. De verbreding is mogelijk omdat de middenberm versmald wordt. Ook daalt het aantal oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers. Deze moeten straks vaker omlopen of omrijden om de weg over te kunnen steken.

Met deze maatregelen wil de gemeente het autoverkeer vlotter laten doorrijden. De Erasmusweg is een belangrijke hoofdweg tussen het centrum en de snelweg A4 (Amsterdam – Rotterdam), maar het verkeer staat er, vooral in de spitsuren, vaak vast.

Herinrichting Erasmusweg in twee delen

De gemeente pakt de Erasmusweg in twee delen aan. Dit jaar staat het gedeelte tussen de Troelstrakade en de Loevesteinlaan op de planning en in 2020 is het stuk tussen de Loevesteinlaan en de Beresteinlaan aan de beurt. Tijdens de werkzaamheden is telkens een deel van de Erasmusweg afgesloten voor al het verkeer.

Het verkeer van de binnenstad naar de A4 kan het beste omrijden via de Escamplaan en de Lozerlaan. Automobilisten die naar Rijswijk willen, kunnen het beste via de Moerweg rijden.

Voor tram 16 heeft de afsluiting geen gevolgen. Ook bus 21 blijft tijdens de werkzaamheden de vaste route rijden.

Standaardportret
Bekijk meer van