‘Noodzakelijk onderhoud’ aan Prinsestraat duurt vier maanden

De Prinsestraat in het Hofkwartier gaat in april voor ongeveer vier maanden dicht. In het gedeelte tussen de Noordwal en de Nobelstraat worden de bestrating en het riool vervangen.  

Door

Dit is volgens de gemeente ‘noodzakelijk omdat de kwaliteit van de openbare ruimte nu onvoldoende is’. Tussen april en juli worden daarom de rijweg en de stoepen opnieuw bestraat. Ook gaat drinkwaterbedrijf Dunea onderhoud plegen aan de transportleidingen voor drinkwater. De Prinsestraat is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor auto’s en fietsers. De gemeente benadrukt dat winkels en woningen wel bereikbaar blijven.

Cesar Zuiderwijk

De erbarmelijke staat van de straat in het Hofkwartier leidde de afgelopen jaren tot kritiek. Zo deed Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk vorig jaar in deze krant zijn beklag over gaten in de weg, losliggende stenen en trillende huizen.

Zuiderwijk, die zijn kantoor in de Prinsestraat heeft, is ‘blij dat deze fraaie restaurantstraat eindelijk aangepakt wordt’. “Ik hoop alleen dat de werkzaamheden geen vertraging oplopen en de overlast voor de winkeliers meevalt. Als de straat open ligt, wordt het voor mij natuurlijk wel lastig om de drumstellen in en uit te laden,” besluit hij met een knipoog.

Na de Prinsestraat

Als de werkzaamheden aan de Prinsestraat zijn afgerond, zijn de werkzaamheden in het Hofkwartier nog niet klaar. In het najaar gaat de gemeente ook groot onderhoud uitvoeren in de Molenstraat, de Juffrouw Idastraat, de Oude Molstraat en de Papestraat. Hoelang deze straten afgesloten worden, is nu nog niet bekend.

Informatiebijeenkomst werkzaamheden Prinsestraat, woensdag 30 januari, 18.00 uur. Locatie: Nutshuis, Riviervismarkt 5. Meer informatie: info@projectloods.nl

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van