Afsluitingen en omleidingen in binnenstad op Prinsjesdag

In verband met Prinsjesdag is dinsdag 17 september een groot deel van de binnenstad afgesloten voor autoverkeer.

Door

Het gaat om de wegen waar de Gouden Koets (vanaf 12.45 uur) overheen rijdt en een klein gebied daaromheen. De rijroute van de koets naar de Ridderzaal loopt vanaf Paleis Noordeinde via de Heulstraat, de Kneuterdijk, het Lange Voorhout, het Tournooiveld en de Korte Vijverberg naar het Binnenhof.

Deze route is tussen 12.45 en 14.30 uur aan beide kanten afgezet. Voetgangers kunnen het parcours bij de vlaggen oversteken tot 11.30 uur. Daarna zijn de oversteekplaatsen tot 14.30 uur afgesloten.

De parkeergarages Plein en Tournooiveld zijn dinsdag tussen 06.00 en 16.00 uur niet bereikbaar. De parkeergarage aan de Heulstraat is dicht tussen 10.00  en 15.00 uur.

HTM op Prinsjesdag

Prinsjesdag heeft ook invloed op de dienstregeling van de HTM. Trams 1, 16 en 17 en bussen 22, 24 en 28 rijden tussen 09.00 en 18.00 uur volgens een aangepaste dienstregeling.

Zo wordt de route van tram 1 in twee delen geknipt. Deze lijn rijdt de gebruikelijke route tussen Delft en station Hollands Spoor (HS). Vervolgens rijdt lijn 1 via de haltes Rijswijkseplein, Weteringplein, Centraal Station (CS), Kalvermarkt-Stadhuis en Bierkade terug naar HS en Delft. Vanuit Scheveningen rijdt lijn 1 niet verder dan de halte Javastraat. Daar keert de tram en rijdt terug naar het Kurhaus.

Lijn 16 rijdt van het Statenkwartier tot de halte Groot Hertoginnelaan de gebruikelijke route en vervolgens over de Koningin Emmakade, de Loosduinseweg en via de Haagse Markt naar HS. Daar pakt de tram de eigen route weer op. Lijn 17 heeft CS als eindpunt en de buslijnen 22, 24 en 28 rijden om tussen CS en de Mauritskade.

De HTM adviseert bezoekers die dinsdag naar de Haagse binnenstad willen, gebruik te maken van lijn 2, 3, 4 of 6. Deze tramlijnen, die door de tramtunnel rijden, ondervinden geen hinder van Prinsjesdag.

Meer informatie: www.denhaag.nl en www.htm.nl

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik dan hier voor een (proef)abonnement en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van