Ook prinses Ariane zit nu op het Sorghvliet

Ook prinses Ariane der Nederlanden (12), de jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, zit nu op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Haar zussen Amalia (15) en Alexia (14) gingen haar voor.

Door

Maandagmorgen vertrok Ariane op haar fiets vanaf paleis Huis ten Bosch naar de school aan de Johan de Wittlaan. Dat is een fietstochtje van ruim twintig minuten (5,3 km). Haar vader maakte zelf een foto (zie boven) die door de Rijksvoorlichtingsdienst is verspreid. In april werd al bekend dat Ariane haar zussen zou volgen en was aangemeld op ‘het Sorghvliet’, een van twee zelfstandige (‘categorale’) gymnasia van de stad. Het andere is het openbare Gymnasium Haganum.

De schooltijd is privé

‘Het is in het belang van de Prinses dat zij in alle rust haar schoolperiode kan doorlopen. De gehele schooltijd is privé. De Prinses heeft, net als haar leeftijdsgenootjes, recht op een ongestoorde jeugd,’ meldt de RVD in het persbericht dat maandagmorgen is uitgegaan.

Het Sorghvliet-gymnasium aan de Johan de Wittlaan. Foto: Wikimedia/Zhongwenxuexia

Tot nu toe worden de afspraken daarover nageleefd. Die gelden ook voor klasgenootjes en ouders. Zo is het bijvoorbeeld niet gewenst op school foto’s van de prinsessen te maken en die te delen op sociale media. Verder gedragen de koning en de koningin zich zoveel mogelijk als gewone ouders en verschijnen zij gezamenlijk of alleen op ouderavonden.

Wilt u meer weten over de krant Den Haag Centraal? Kijk hier voor een (proef)abonnement. Heeft u interesse in onze wekelijkse nieuwsbrief? Klik dan hier.

Standaardportret
Bekijk meer van