Treubflat bij De Savornin Lohmanplein krijgt negende woonlaag

De Treubflat achter Winkelcentrum De Savornin Lohmanplein krijgt er een negende woonlaag bij, als het aan eigenaar Urban Interest ligt.

Door

Deze belegger en ontwikkelaar verraste de huurders van de Treubflat, bekend van de grote brand begin 2009, deze week met een brief waarin de plannen worden bekendgemaakt voor veertien lichte appartementen. Het betreft prefabbouw op een ‘tafelconstructie die in omvang iets kleiner is dan het bestaande gebouw’ om negatieve effecten op de onderliggende woningen te voorkomen.

De driekamerappartementen (woonkamer, twee slaapkamers) zijn bedoeld voor startende een- en tweepersoonshuishoudens en actieve senioren. De huurprijzen vallen in het ‘middeldure en/of dure huursegment’.

Werkzaamheden Treubflat

Als Urban Interest, dat ook het winkelcentrum en het parkeerdak aan het uitbreiden is (de nieuwe Aldi opent vrijdag), een vergunning krijgt voor de woningbouw, kan in het eerste kwartaal van 2022 worden begonnen met de werkzaamheden, die circa negen maanden zullen duren.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten. Of neem een (proef)abonnement. U ontvangt DHC 10 weken voor 10 euro.

 

Standaardportret
Bekijk meer van