ADO Den Haag schrijft weer rode cijfers, maar zet toch ‘stap in goede richting’

ADO Den Haag heeft ook over het eredivisieseizoen 2018-2019 verlies geleden. Het negatieve resultaat was 1,5 miljoen euro, zo blijkt uit het jaarverslag dat de voetbalclub op de eigen website heeft gepubliceerd.

Door

Het verlies valt ongeveer de helft lager uit dan een jaar eerder, toen de Haagse eredivisieclub 3,1 miljoen euro tekortkwam. Dat de rode cijfers minder heftig zijn, is volgens de clubleiding ‘een stap in de goede richting’. Op de ADO-site schrijft het bestuur van de residentieclub: ‘Het is een teken dat ADO Den Haag aan het bouwen is aan een financieel stabiele en gezonde situatie, maar dat er nog wel een aantal stappen gezet dient te worden.’

Omzet ADO Den Haag

De omzet van ADO Den Haag is vorig jaar gestegen met 700.000 euro. De club verwacht dat deze stijging zich in het seizoen 2019-2020 verder doorzet. Dit komt vooral, doordat ADO financieel voordeel geniet van het feit dat AZ momenteel haar thuiswedstrijden in het Haagse Cars Jeans Stadion speelt. Het eigen onderkomen van de Alkmaarse club is na het instorten van het dak voorlopig onbruikbaar.

Ook op het gebied van transferinkomsten was er vorig seizoen goed nieuws voor ADO: deze vielen 800.000 euro hoger uit. Belangrijkste oorzaak is de uitgaande transfer van de Noorse spits Bjørn Johnsen (in het seizoen 2017-2018 topscorer van ADO Den Haag met 19 doelpunten) naar AZ Alkmaar.

ADO hoopt de stijgende financiële lijn dit seizoen door te zetten. Dit moet de noodzaak tot een kapitaalinjectie van de Chinese grootaandeelhouder United Vansen (UVS) wegnemen.

Wilt u meer weten over de krant Den Haag Centraal? Kijk hier voor een (proef)abonnement en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van