Nederlands Fed Cup-team in Sportcampus Zuiderpark tegen Wit-Rusland

De tennissters van het Nederlandse Fed Cup-team spelen het kwalificatieduel tegen Wit-Rusland op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari volgend jaar in Den Haag.

Door

De tennisbond (KNLTB) heeft gekozen voor de Sportcampus in het Zuiderpark, waar voor deze gelegenheid een gravelbaan aangelegd zal worden. Er is plaats voor 3500 toeschouwers.

Technisch en commercieel directeur van de KNLTB Jacco Eltingh is blij met Den Haag als speelstad: “De sportcampus in het Zuiderpark is een geweldige locatie, de hal is nieuw en mooi. Als KNLTB zorgen we bij thuiswedstrijden voor een sfeervolle en zeer onderhoudende ambiance en we hopen op veel supporters en tennisfans. Met het Oranje publiek achter je kun je als team namelijk net wat extra’s bieden.”

Belangrijkste landenwedstrijd in Zuiderpark

De Fed Cup is de belangrijkste landenwedstrijd in het damestennis. Op 7 en 8 februari spelen Nederlandse en Wit-Russische tennissters vijf wedstrijden. Het land met de meeste overwinningen plaatst zich voor de eerste editie van de Fed Cup Finals, half april volgend jaar in Boedapest. Voor deze finaleweek zijn de finalisten van dit jaar (Australië en Frankrijk) al gekwalificeerd. Ook gastheer Hongarije is zeker van deelname.

 

De sportcampus in het Zuiderpark is een geweldige locatie, de hal is nieuw en mooi.
Jacco Eltingh (technisch directeur tennisbond)

 

Zestien andere landen spelen om de laatste tickets. Wit-Rusland is de huidige nummer 5 op de wereldranglijst. Aryna Sabalenka staat bekend als de beste speelster uit het Oost-Europese land. Nederland staat op de negentiende plek en heeft met de Westlandse Kiki Bertens de grootste troef in handen.

Meer informatie en kaartverkoop: www.tennis.nl

Dit artikel wordt u gratis aangeboden. Wilt u meer weten over de krant Den Haag Centraal? Klik hier voor een (proef)abonnement en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Standaardportret
Bekijk meer van