Jeugd WK zeilen in 2021 in Scheveningen

Den Haag organiseert in 2021 het WK zeilen voor junioren, zo heeft de internationale zeilbond World Sailing bekendgemaakt.

Door

Het wereldkampioenschap voor zeilers tot en met achttien jaar wordt het officiële ‘test event’ voor het ‘grote’ WK zeilen, dat een jaar later in Scheveningen plaatsheeft.

Arno van Gerven, directeur van het Watersportverbond, laat weten trots te zijn op de toekenning van de jeugdkampioenschappen aan Den Haag. “Het is uniek dat we onze talenten een WK kunnen laten varen in hetzelfde decor als de toppers een jaar later. Het is een compliment aan en een beloning voor onze samenwerking met de stad Den Haag, waar onze faciliteiten voor de talenten en topzeilers zitten. Een wereldkampioenschap voor de jeugd is waarschijnlijk een ‘once in a lifetime experience’. Daar gaan we een feest van maken.”

Het jeugdtoernooi is in juli 2021, het grote WK zeilen in augustus 2022. De exacte data zijn nog niet bekend.

Toernooidirecteur WK zeilen

Dorian van Rijsselberghe is toernooidirecteur van beide evenementen. Of de tweevoudig olympisch windsurfkampioen zelf in actie komt bij het WK in 2022 is nog niet zeker: “Ik vaar nog twee WK’s. Dit jaar in september in Italië en volgend jaar februari in Nieuw Zeeland. Dit zijn toernooien waarin ik mijn stinkende best ga doen om de Olympische Spelen in Tokio te halen. Maar daarna is het klaar, alhoewel een WK in eigen land… Ik sluit niks uit.”

 

Standaardportret
Bekijk meer van