Sinterklaas op weg naar Scheveningen

Hij komt, hij komt. Burgemeester Jan van Zanen en de Spaanse ambassadeur Fernando Arias González verwelkomen Sinterklaas en zijn Pieten zaterdag 12 november in Scheveningen. Daarna volgt een lange rijtoer naar het centrum van Den Haag.

Door

Het feestelijke programma in de Scheveningse haven begint zaterdag rond 10.00 uur met een muziekprogramma op het podium, dat staat op de kade van de Tweede Haven. Rond 11.30 uur vaart de stoomboot van de sint – ‘Pakjesboot 070’ – de haven binnen, waarna Van Zanen en Arias González de goedheiligman welkom heten.

Na de feestelijke ontvangst in de haven trekt Sinterklaas met de rijtoer door de winkelstraten van Den Haag. Deze toer voert onder meer door de Frederik Hendriklaan (13.30 uur), de Aert van der Goesstraat (14.00 uur), de Valeriusstraat (14.15 uur), de Reinkenstraat (14.30 uur), de Thomsonlaan (15.00 uur), de Fahrenheitstraat (15.10 uur), de Javastraat (16.30 uur) en de Denneweg (17.00 uur). Rond 17.15 eindigt de rijtoer op het Lange Voorhout.

Wegens de vele werkzaamheden ziet de route er nu anders uit dan voorgaande jaren. Sinterklaas en zijn Pieten gaan zelfs een stukje met de tram (over de Laan van Meerdervoort). In verband met werkzaamheden komt de karavaan nu bijvoorbeeld niet in de Scheveningse Keizersstraat, normaal vaste prik op de rijtoer. ‘Vanwege drukte tijdens de intocht wordt geadviseerd de auto te laten staan en te kiezen voor fiets of openbaar vervoer,’ zo schrijft de gemeente.

Omleidingen vanwege Sinterklaas

In verband met de intocht van Sinterklaas kunnen weggebruikers op zaterdag 12 november te maken krijgen met oponthoud. Tussen 12.30 en 17.00 uur worden langs de route telkens voor beperkte tijd kruisingen afgesloten. De trams en bussen van de HTM kunnen in de buurt van de rijtoer vertraging oplopen. ‘Wij maken ruimte voor de sint,’ aldus de vervoerder.

Tram 12 en de bussen 21, 22, 24 en 28 rijden deze zaterdag op verschillende tijden tussen ongeveer 12.00 en 16.00 uur een omleidingsroute. Bus 22 stopt tussen 16.45 en 17.30 uur niet bij de halte op het Nassauplein. De exacte omleidingsroutes en -tijden van bus en tram staan op de website van de HTM.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de papieren editie van de krant Den Haag Centraal. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van