HTM kiest weer een andere tramfabriek

De HTM kiest na Franse en Duitse trams nu voor Zwitserse. Vanaf 2026 verschijnt de ‘TINA’ van de firma Stadler in de Haagse straten.

Door

Het vervoerbedrijf kondigde eind vorige week aan dat de opdracht voor vijftig nieuwe lagevloertrams ‘voorlopig is gegund’ aan het Zwitserse bedrijf Stadler. Er is een optie om nog meer wagens te bestellen. Het Zwitserse materieel dient ter vervanging van de rood-beige GTL8-trams. “Daarmee zetten we een belangrijke stap op weg naar voor iedereen toegankelijke trams in de Haagse regio,” zegt woordvoerder Marijke Poppelier van de HTM. Met de opdracht is, blijkens eerdere gegevens van de metropoolregio MRDH, naar schatting een bedrag van 200 miljoen euro gemoeid.

Drie bedrijven deden een geldige aanbieding; de andere twee zijn vermoedelijk Siemens en Alstom, maar daarover doet de HTM geen mededelingen. Het Zwitserse materieel is onder andere getoetst op reizigersaspecten, prijs, techniek, betrouwbaarheid, onderhoudsgemak en ontwerp. De twee andere partijen kunnen de komende weken bezwaar aantekenen tegen de gunning. Daarnaast moeten de gemeente Den Haag en de MRDH nog een formeel fiat geven. De opdracht aan Stadler zou voor het einde van dit jaar definitief moeten worden. Voordat de nieuwe wagens in Den Haag echt de rails van de GTL-8-trams kunnen overnemen, moeten nog wel op meer trajecten de sporen worden aangepast.

Onhandig

De keuze is opvallend, omdat de HTM nu zaken gaat doen met een derde fabrikant. Eerder werd de zogeheten ‘Regiocitadis’, het materieel van RandstadRail, afgenomen van het Franse Alstom. Daarna kocht het Haagse bedrijf een serie ‘Avenio’s’ van het Duitse Siemens. Is de keuze daarom niet onhandig? “Natuurlijk zou het makkelijk zijn als al je materieel van dezelfde fabriek komt. Maar zo werken de aanbestedingsregels niet. Iedereen moet een kans krijgen. En wij moeten de biedingen objectief beoordelen. Daar is voorlopig Stadler uit gekomen,” aldus Poppelier.

De firma Stadler, gevestigd in Bussnang in het kanton Thurgau, is een gerenommeerde bouwer van ‘rollend materieel’. De door het bedrijf ontwikkelde TINA – dat staat voor ‘Total Integrierter Niederflur-Antrieb’ (volledig geïntegreerde lagevloeraandrijving) – beschikt over een volledig drempelloze lage vloer met brede gangpaden. Een opvallend kenmerk zijn de diep doorgetrokken ramen. De fabrikant daarover op zijn site: ‘Panoramische ramen zorgen voor een open gevoel en een onbelemmerd uitzicht.’

45 meter

De wagens zijn beschikbaar in verschillende lengtes. Mogelijk kiest de HTM voor het 45 meter lange model. Dat is ongeveer tien meter langer dan de andere (moderne) trams in Den Haag. Welke lengte het wordt, is nog vertrouwelijk. Er is in het standaardmodel ruimte voor 276 passagiers (128 zitplaatsen). Over het interieur voor de Haagse levering moeten nog afspraken worden gemaakt. Er worden al TINA’s geleverd aan Darmstadt, Rostock, Halle en Bazel.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de papieren editie van de krant Den Haag Centraal. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van