Busplatform Centraal Station vertraagd en miljoenen duurder

De vernieuwing van het busplatform boven het Centraal Station is uitgedraaid op een strop voor de gemeente Den Haag. Het zwaar vertraagde project gaat 4,8 miljoen euro meer kosten dan de oorspronkelijk geraamde 20 miljoen.

Door

De recente rapportage van wethouder Boudewijn Revis (VVD, stadsontwikkeling) over het busplatform boven het Centraal Station bevat een litanie aan problemen en conflicten. De spanningen met bouwer KWS Infra liepen vorig jaar zo hoog op, dat de gemeente het contract wilde ontbinden.

Na overleg met de top van VolkerWessels is uiteindelijk gekozen voor een deal. Nieuwe afspraken over de planning, over meerwerk en over de verdeling van risico’s, plus een extra rekening voor de gemeente.

Mislukte aanbesteding busplatform

Het plan, al in 2015 gemaakt door het architectenbureau Benthem Crouwel, voorziet in een complete herinrichting van het busplatform. De rijroutes worden verlegd en er komt een grote overkapping, die aansluit bij de stationshal en het viaductstation van de Erasmuslijn/RandstadRail.

Ook de hal en het viaductstation zijn ontworpen door Benthem Crouwel. Na een mislukte aanbesteding kreeg KWS de opdracht. Maar het bedrijf bleek niet opgewassen tegen de klus.

De werkzaamheden aan het busplatform zijn in volle gang. | Foto's: DHC/Nikita Phaff

 

Slechts na langdurig aandringen werd in de zomer van 2018 begonnen met de sloop van het oude dak, een overblijfsel van het oorspronkelijke Centraal Station. Daarbij ontstond een gat in het betondek en dus gevaar voor het treinverkeer eronder. Volgens KWS kwam dat door betonrot; die lezing is door de gemeente niet bevestigd. Wel ontstond er daarna ruzie, toen KWS het werk stillegde en meer geld eiste.

VolkerWessels

De uitkomst van het conflict is opmerkelijk. Het is de tweede keer dat Den Haag en bouwgigant VolkerWessels tegenover elkaar kwamen te staan met als resultaat een flinke extra rekening. De andere keer was bij de bouw van het cultuurcentrum OCC, waar de gemeente zich uiteindelijk genoodzaakt zag 30 miljoen euro bij te passen.

De instaphaltes en de nieuwe overkapping worden waarschijnlijk eind dit jaar in gebruik genomen. Het hele busplatform moet over een jaar klaar zijn.

Standaardportret
Bekijk meer van