Treinverkeer naar Leiden nog ruim twee weken ontregeld

Treinreizigers van Den Haag naar Leiden, Haarlem, Schiphol en Amsterdam moeten de komende weken rekening houden met vertraging en uitval van treinen. De extra reistijd ligt volgens de NS tussen de één en drie kwartier.

Door

ProRail werkt tot en met zondag 14 april aan het spoor. Als gevolg van de omvangrijke werkzaamheden is de dienstregeling tussen Den Haag en Leiden gewijzigd. Dit is vooral merkbaar voor reizigers die gebruikmaken van station Hollands Spoor (HS). Alle doorgaande treinen tussen Rotterdam en Amsterdam (via HS) vallen tot en met 14 april uit.

Vanaf Den Haag Centraal is de dienstregeling aangepast. De meeste treinen richting Leiden rijden wél tussen 05.00 en 22.30 uur, maar doen dit niet volgens het spoorboekje. Zo vertrekken de intercity’s (ic) naar Groningen en Leeuwarden eerder dan gebruikelijk. Ook maken de ic’s een extra stop op station Laan van NOI. Na 22.30 uur rijden er helemaal geen treinen tussen Den Haag en Leiden.

Op zaterdag 6 en zondag 7 april ligt het treinverkeer van en naar Leiden er de hele dag uit. De Nederlandse Spoorwegen zetten alle dagen bussen in. Deze vertrekken vanaf het busplatform bij Den Haag Centraal.

Einde van zijn levensduur

De werkzaamheden zijn onderdeel van een tweejarig project van spoorwegbeheerder ProRail waarbij het hele railnetwerk rond Leiden wordt vernieuwd. ‘Daar nadert het spoor het einde van zijn levensduur, en daarom halen we in twee jaar tijd 28 wissels weg, vervangen we 55 wissels en vernieuwen we over een lengte van twee kilometer rails, dwarsliggers, ballast (spoorgrind) en bovenleiding,’ meldt ProRail op de website.

Kijk voor meer informatie en de aangepaste dienstregeling op www.ns.nl

 

Standaardportret
Bekijk meer van