Actiegroep Mient blijft vechten voor bomen

Het conflict tussen de gemeente en de actiegroep Eerlijk Plan Mient duurt voort. De groep heeft aangekondigd de kapvergunningen voor 182 bomen aan te zullen vechten.

Door

Ook wil de groep, evenals een meerderheid van de Haagse gemeenteraad, dat op de hele Mient de maximumsnelheid wordt teruggebracht naar maximaal 30 kilometer per uur. Maar wethouder Robert van Asten (D66, verkeer en vervoer) wil dat niet. Volgens hem is de situatie op de Mient veilig door het vrij liggende fietspad. Daar komt bij dat er een bus (lijn 21) rijdt. De bussen zouden te veel last hebben van de verkeersdrempels, die vereist zijn om de snelheid omlaag te brengen.

Mient-plan opnieuw ter discussie

De kwestie wordt donderdag (14 januari) besproken in de raadscommissie Leefomgeving. De actiegroep wil via de inspraakmicrofoon het hele Mient-plan opnieuw ter discussie stellen. In een persbericht staat wat de actiegroep Eerlijk Plan Mient wil: ‘Alle plannen die nu circuleren voor de herinrichting intrekken en een echt goed ontwerp maken dat echt gedragen wordt door de buurt.’

Het gaat de groep er vooral om dat het groene deel van de Mient tussen de Laan van Eik en Duinen en de Kamperfoeliestraat groen blijft. Dat zou onder meer kunnen door te kiezen voor minder nieuwe parkeerplaatsen. Intussen hebben ruim 2400 wijkbewoners de petitie getekend om te kiezen voor een andere aanpak, waarbij de meeste bomen kunnen blijven staan.

Rioolvervanging

Wethouder Robert van Asten houdt evenwel vast aan het bestaande plan. Volgens hem moet een deel van de bomen wijken in verband met rioolvervanging. Op een stuk van de Mient wordt daar al aan gewerkt. Maar op het groene deel nog niet; daar zijn alle bomen nog voorzien van protestbordjes.

Onze redactie biedt u dit artikel uit de papieren krant van donderdag 14 januari 2021 gratis aan. Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor een (proef)abonnement op Den Haag Centraal. U ontvangt de krant 10 weken voor slechts 10 euro. Voor 90 euro per jaar kunt u DHC ook digitaal lezen.

Standaardportret
Bekijk meer van