Politie onderzoekt ernstige mishandeling in lijn 1

De Haagse politie stelt een onderzoek in naar de ernstige mishandeling van een man in een tram van lijn 1 vrijdagavond.

Door

Op beelden die opdoken op sociale media is te zien hoe een man wordt geschopt, geslagen en mogelijk gestoken door een groep schreeuwende jongeren. De meeste klappen lijken te worden uitgedeeld door meisjes. De context van het incident is onduidelijk, maar afgaande op de beelden lijkt het erop dat de man wordt lastiggevallen, zich verweert en daarna wordt afgetuigd. Een aantal jongeren filmt wat er gebeurt. Een jongen lijkt de man te belagen met een steekwapen. Op X, voorheen Twitter, wordt gesuggereerd dat de man een beperking had.

De mishandeling vond plaats op vrijdag 8 september omstreeks 20.45 uur in lijn 1, toen die in de Jurriaan Kokstraat reed in de richting van de stad. Iets verderop zette de bestuurder de tram stil en waarschuwde de politie. Toen die kwam waren de daders al gevlucht, volgens een getuige.

‘Afschuwelijk incident’

Het slachtoffer heeft geen aangifte gedaan, maar de politie zegt ‘vanwege de ernst van het incident ambtshalve onderzoek te doen’. Getuigen worden opgeroepen zich te melden, alsook mensen die nog beelden hebben op hun telefoon. De politie vraagt verder de beelden niet te delen via sociale media en daarom voegt deze site ze niet toe aan het bericht.

Een woordvoerder van de HTM zegt de beelden ‘afschuwelijk’ te vinden. Het bedrijf heeft aangifte gedaan. “We hebben de camerabeelden uit de tram aan de politie beschikbaar gesteld voor onderzoek. We hopen dat getuigen zich zo snel mogelijk melden bij de politie zodat de daders kunnen worden berecht. We verlenen alle medewerking aan het onderzoek.” De fracties van de PVV en Hart voor Den Haag hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W.

Getuigen kunnen contact met de politie opnemen via 0900 8844, of via 0800 7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Standaardportret
Bekijk meer van