Getuigen gezocht na liquidatie in Laak

De twee personen die op vrijdag 23 juni een 41-jarige Hagenaar van dichtbij doodschoten in het Laakkwartier zijn nog spoorloos. De politie doet een dringende oproep aan getuigen om zich te melden.

Door

Het rechercheteam wil in contact komen met mensen die foto- of videomateriaal hebben dat vrijdagavond is gemaakt rond de plaats delict aan de Wenckebachstraat in Laak. “Dit kunnen bijvoorbeeld beelden van een dashcam of deurbelcamera zijn,” vertelt woordvoerder Dick Goijert van de Haagse politie.

De schietpartij gebeurde rond 20.40 uur. Het 41-jarige slachtoffer reed in zijn lichtblauwe Renault Twingo nabij de kruising van de Wenckebachstraat en de Noordpolderkade toen hij van dichtbij werd neergeschoten. De schutter zat vermoedelijk op een motorfiets, samen met een tweede persoon. Zowel de motor als de kleding van de verdachten waren donker van kleur. Goijert benadrukt dat het rechercheteam ook graag met mensen in contact komt die beelden in de buurt hebben gemaakt eerder op avond van vrijdag 23 juni. “Mogelijk hebben de daders de situatie ter plekke eerst verkend.”

Laak

Volgens Goijert doet ‘een groot rechercheteam’ onderzoek naar de zaak. “Zo’n incident midden in een woonwijk heeft grote impact op de buurt.” De afgelopen dagen verscheen in een aantal media het verhaal dat de aanslag te maken zou hebben met een conflict over drugs, maar daar wil de recherche nog niets over kwijt. “Wij onderzoeken verschillende scenario’s en willen nu nog niks uitsluiten,” aldus Goijert.

Wilt u beelden delen met de politie? Deze kunt u uploaden via het digitale tipformulier op www.politie.nl. U kunt ook bellen met de opsporingstiplijn 0800-6070. Wilt u liever anoniem een tip delen? Bel dan met M.:0800-7000.

Meer Haags nieuws? Koop de papieren editie van Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten of neem een (proef)abonnement. U ontvangt de krant dan tien weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van