Politie doet invallen op boulevard en bij winkels om witwassen

De politie heeft dinsdag invallen gedaan bij panden van evenementenbureau Soulsistah, waaronder het gloednieuwe paviljoen op Scheveningen. Drie verdachten zijn opgepakt op verdenking van witwassen.

Door

Na de doorzoekingen zijn twee interieurzaken op de Frederik Hendriklaan, opslagloodsen in Monster en een kerstwinkel in de Mall of the Netherlands in Leidschendam verzegeld. De politie deed ook een inval in het Limburgse Buggenum, waar één van de verdachten woont. Bij de actie is beslag gelegd op auto’s, administratie, luxe goederen en onroerend goed. De drie verdachten – een 30-jarige bedrijfseigenaar en twee vrouwen van 49 en 57 uit Den Haag – mogen alleen spreken met hun advocaat.

De invallen zorgen voor de nodige beroering. Soulsistah zou het grote paviljoen uitbaten dat kortgeleden is opgeleverd aan het eind van de Scheveningse boulevard. In het gebouw moet een hoogwaardige publiekstrekker komen. Dat leek een filiaal van Hard Rock Cafe te worden, maar de tussenpersoon – horecamagnaat Laurens Meijer – kwam er niet uit met de Amerikaanse keten. Daarop kwam Soulsistah in beeld. Het jonge bedrijf had een restaurant en Ibiza-achtige club voor ogen. Het zou volgende maand opengaan.

 

Politie inval Soulsistah

Ook twee winkels van Soulsistah op de ‘Fred’ zijn verzegeld.

 

Een toen 27-jarige man richtte in 2019 Soulsistah Events op. Het evenementenbureau richt zich op exclusieve feesten en bruiloften. Door corona viel het werk stil, zei de vrouw van de bedrijfseigenaar vorig jaar in het AD. ‘De hele dag zijn we bezig: hoe kunnen we de vaste kosten verder omlaag krijgen? Waar kunnen we nog besparen? Hoe kunnen we alternatieve inkomsten genereren?’

Acht bedrijven

Soulsistah sloeg de vleugels uit. Sinds april 2020 kwamen er acht bedrijven bij, handelend in interieurspullen, onroerend goed, kerstartikelen, bloemen, kinderkleding en horeca. Al deze vennootschappen vallen onder een holding van de 30-jarige oprichter van Soulsistah.

Bij het moderne paviljoen op Scheveningen blijkt op de achtergrond al langer een conflict te spelen. Hoofdhuurder Heineken is naar de rechter gestapt wegens een grote huurachterstand van Soulsistah, meldt het AD. Over de inhoud van de verdenkingen tegen de drie verdachten is verder niets bekend. De website van het bedrijf is uit de lucht.

Standaardportret
Bekijk meer van