Dodelijk steekincident in Houtwijk mogelijk gefilmd, politie doet oproep

Het steekincident in Houtwijk waarbij op 27 januari snackbareigenaar You Wei Chen werd gedood, is mogelijk gefilmd.

Door

Dit maakte de politie dinsdagavond bekend in het tv-programma ‘Opsporing Verzocht’. Als gevolg van de steekpartij op het Doctor H.E. van Geldererf verloor de 39-jarige Chen zoveel bloed dat hij enkele uren later in het ziekenhuis overleed. Zijn 41-jarige vrouw werd geschopt en geslagen en zij moest toezien hoe haar man dodelijk getroffen werd.

Kort na de aanval arresteerde de politie drie minderjarigen: twee meisjes van 15 en 17 jaar en een 17-jarige jongen. De tieners zitten nog steeds vast, zij worden verdacht van ‘moord c.q. doodslag en openlijke geweldpleging’. De politie kan nu nog niet zeggen of het moord of doodslag wordt, zo geeft woordvoerster Mandy Groenewegen aan. “Het onderzoek moet uitwijzen of er sprake is van voorbedachten rade, maar dat onderzoek is nu nog in volle gang.”

Beeld van steekincident

Het onderzoeksteam probeert nu een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat er vrijdagavond 27 januari rond 21.00 uur precies heeft plaatsgehad aan het Doctor H.E. van Geldererf. De politie vermoedt dat het fatale moment is gefilmd door een omstander omdat ze ‘uit meerdere hoeken dit gerucht heeft opgevangen’, aldus Groenewegen. “Het gaat vermoedelijk om een korte video. Maar elke seconde kan van waarde zijn voor ons onderzoek.” Verder zoekt de politie nog naar het mes waarmee Chen is gestoken en wil ze in contact komen met getuigen die zich nog niet hebben gemeld.

Voor zover nu bekend, heeft er kort voor het steekincident een confrontatie plaatsgehad tussen de drie tieners en de snackbareigenaar en zijn vrouw. Dit gebeurde op de parkeerplaats aan de Hildo Kroplaan in Houtwijk. Niet veel later werd het echtpaar Chen aangevallen, zo’n 150 meter verderop.

Op vrijdag 3 februari deden honderden mensen mee aan een stille tocht voor You Wei Chen. Zij liepen met lampions en witte bloemen door Houtwijk.

Wilt u een tip doorgeven? Dat kan via de opsporingstiplijn van de politie (0800-6070) of online via www.politie.nl

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de papieren editie van de krant Den Haag Centraal. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van