Houtwijk geschokt: drie minderjarigen opgepakt na dodelijke steekpartij

De Haagse politie heeft dit weekend drie minderjarigen opgepakt omdat ze verdacht worden van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij, vrijdagavond op het Doctor H.E. van Geldererf in Houtwijk. Het gaat om twee meisjes en een jongen.

Door

Het slachtoffer van het steekincident is de 39-jarige Wei, een man van Chinese komaf die eigenaar was van Cafetaria Houtwijk aan de Gerrit van der Veenlaan. Wei liep op vrijdag 27 januari rond 21.00 uur van zijn werk naar huis toen hij werd aangevallen en neergestoken. De toegesnelde hulpdiensten hebben het slachtoffer nog geprobeerd op straat te reanimeren, maar deze hulp mocht niet meer baten. Kort na aankomst in het ziekenhuis is de 39-jarige Hagenaar aan zijn verwondingen overleden.

De politie heeft meteen na het incident een grootschalig opsporingsonderzoek (TGO) ingesteld onder leiding van de officier van justitie. Daaruit kwamen vrijdagavond al snel drie namen van verdachten naar voren. Buurtbewoners zouden hebben bevestigd dat de vrouw van het slachtoffer een van de verdachte meisjes heeft geïdentificeerd. In de vroege zaterdagochtend kon de politie in een woning elders in Den Haag drie minderjarigen aanhouden voor de fatale steekpartij.

De politie wil wegens het lopende onderzoek geen uitspraken doen over de exacte leeftijden van de verdachten. De toedracht van de aanslag is nog onduidelijk. Volgens berichtgeving in AD Haagse Courant behoort een van de verdachten tot een gezin dat berucht is in de wijk. De krant stelt dat ‘bij het gezin van het meisje al meermaals een arrestatieteam zou zijn binnengevallen’.

Camerabeelden steekpartij

Het steekincident heeft veel losgemaakt in Houtwijk, dat deel uitmaakt van stadsdeel Loosduinen. Volgens Omroep West was de 39-jarige snackbareigenaar geliefd in de buurt. ‘Het was een heel lieve man die altijd voor iedereen klaarstond,’ zegt een buurtbewoner tegen de omroep. Bij de inmiddels gesloten cafetaria vertelt een bloemenzee het verdriet van de wijk. Ook hebben geschokte buurtbewoners bloemen gelegd op de plek van het steekincident op het Doctor H.E. van Geldererf.

[Tekst gaat verder onder afbeelding.]

Bloemen bij de plek van het steekincident aan het Doctor H.E. van Geldererf. (Door: DHC/Elise Fluijt)

Bloemen bij de plek van het steekincident aan het Doctor H.E. van Geldererf. (Door: DHC/Elise Fluijt)

De Haagse recherche laat weten dat ‘het onderzoek op dit moment nog in volle gang’ is. ‘Het onderzoeksteam is op zoek naar mensen die mogelijk meer weten over de exacte toedracht van het steekincident. Ook zijn wij op zoek naar camerabeelden van de omgeving,’ aldus de politie op de eigen website.

Meer informatie: www.politie.nl

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de papieren editie van de krant Den Haag Centraal. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van