Nieuwe short stay: Den Haag heeft met Cove een primeur

Wie meerdere dagen in Den Haag wil doorbrengen, zoekt vaak meer huiselijkheid dan een hotelkamer kan bieden. Short-staygasten kunnen nu ook terecht in de zeer complete studio’s van Cove.    

Door

Nadat hij de kamer in is gelopen, opent Rob de Ridder de ene na de andere keukenkast. En somt op: “Koekenpannen, broodrooster, vergiet, waterkoker, wijnglazen, borden. Oh ja, hier nog een Nespresso-apparaat en een cafetière van Le Creuset. Volgens mij hebben we bijna alles in huis voor een short stay,” zegt de nieuwe general manager van Cove Nederland trots. Met een klik opent hij de afwasmachine. “Dit hoort er natuurlijk ook bij, net als de koelkast.”

Nog geen halfjaar geleden opende hotelgroep edyn de eerste Cove-appartementen in Engeland. De Haagse Cove, in de Passage tegenover de HEMA, is de eerste op het Europese vasteland. En dat terwijl de gemeente Den Haag eind vorig jaar een voorlopige hotelstop had aangekondigd. “Dit pand had al een horecabestemming,” legt De Ridder uit. “Voorheen zat hier Novotel Suites van Accor. Waarom ze weg zijn? Geen idee. Het kwam op de markt. Den Haag is een interessante stad voor ons. Je hebt hier zowel zakelijke als leisure gasten. Wij richten ons specifiek op reizigers die voor langere tijd, zeg gemiddeld vier dagen, willen verblijven.”

121 kamers

Het door architect Bernard Tschumi ontworpen gebouw heeft 121 kamers, drie kamers meer dan Novotel Suites. Hoe kan dat? “Minder opslagruimte, meer slaapruimte,” vat De Ridder bondig samen. Als gast heb je de keuze uit 7 grote studio’s van 34 vierkante meter, 111 kamers van 28 vierkante meter en 3 kamers voor mindervaliden. Prijzen variëren van zo’n 100 tot 125 euro per nacht.

Terwijl hij verdergaat met de rondleiding, trekt hij een gordijn naast het tweepersoonsbed opzij. “Zoals je ziet, hebben de meeste van onze studio’s een douche en een bad. En er is een aparte wc, dat vinden de mensen fijn.” Terug bij het raam: “Dan zijn er ook nog een bankje en een tafel waaraan je kunt eten. Gasten kunnen hier de hele dag verblijven als ze willen. Je mag van ons best vrienden uitnodigen in het appartement. Iedereen is welkom.” 

Muisstil

Op de avond dat we hier zelf verblijven, slaan we het koken over. Er is zo veel keuze aan restaurants in de binnenstad. Terug op de kamer met uitzicht op de Grote Markstraat bekijken we boeken die op de tafel liggen: ‘Vermeer’, ‘Haagse architectuur’ en een nog in plastic verpakte versie van ‘Waterworld in the Netherlands’. Blijkbaar wat minder populair.

 

Wij richten ons specifiek op reizigers die voor langere tijd, zeg gemiddeld vier dagen, willen verblijven.
Rob de Ridder

 

De televisie, die nog aan stond, drukken we uit. Eerst maar eens een bad. Het raampje zetten we alvast open. Maar eenmaal in bed krijgen we daar spijt van. Den Haag bruist weer na twee jaar lockdown. Buiten horen we het geschreeuw van mannen, dat overslaat in een brullend ‘O, o Den Haag, mooie stad achter de duinen’, Goed, raampje dan maar dicht.

Huiselijke lobby

’s Ochtends heeft de zon de huiselijke, groengeverfde lobby met zitjes tussen talrijke planten al goed verwarmd. Er staat een rij bij het koffieapparaat. Verderop stalt een gezin het ontbijt uit op tafel. “Wij hebben geen ontbijtservice,” had De Ridder ons eerder verteld. “Als ik in hotels logeer, vis ik vaak net achter het net. Zijn er croissants, terwijl ik op dat moment trek heb ik een bak kwark met fruit. Hier kun je, met al die supermarkten om de hoek, zelf kiezen wat je wilt.”

De formule werkt blijkbaar. Cove heeft binnen een halfjaar al acht vestigingen geopend. Na Den Haag volgt Amsterdam (aan de Nieuwe Keizersgracht 760) en dan de rest van de Benelux. De Ridder ziet de toekomst rooskleurig in: “Cove zal zich als een olievlek verspreiden over Noord-Europa.”

Cove, Grote Marktstraat 46. Meer informatie: www.staycove.com

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Bekijk meer van