MediaMarkt in voormalig V&D-pand Grote Marktstraat

Het voormalige pand van V&D en later Hudson’s Bay aan de Grote Marktstraat 48-50 krijgt een nieuwe gebruiker. Vanaf mei huurt elektronicaketen MediaMarkt hier een winkelruimte van zo’n 3700 vierkante meter, verdeeld over de begane grond en de eerste verdieping.

Door

Het gaat om een ‘langjarige huurovereenkomst’, zo meldt de Duitse retailer. MediaMarkt zit nu al in de Grote Markstraat op de hoek met de Raamstraat, richting Grote Markt. De reden dat het elektronicaconcern naar de Spuikant van de winkelstraat verhuist, is omdat het graag ‘op het drukste punt van de Grote Marktstraat’ wil zitten.

Wat er komt op de plek van de huidige MediaMarkt-winkel is nog niet bekend.

V&D en Hudson’s Bay

Het pand aan de Grote Marktstraat 48-50 staat in de hofstad vooral bekend als dé Haagse thuishaven van Vroom & Dreesmann (V&D). Deze warenhuisketen zat hier van 1969 tot en met het faillissement eind 2015. Hudson’s Bay vulde daarna het gat dat V&D achterliet, maar dit was van korte duur. in 2019 besloot deze Canadese warenhuisketen alweer uit Nederland te vertrekken.

Daarna werd het kolossale complex (zo’n 19.000 vierkante meter) in vier verschillende winkelunits verdeeld. In de kelder zit nu onder meer sportwinkel Decathlon, maar een deel van het pand is nog ongebruikt. MediaMarkt wil deze leegte dus dit voorjaar gaan opvullen. Deze van oorsprong Duitse mediaketen heeft in Europa zo’n duizend filialen. In Nederland zijn er nu 49 MediaMarkt-winkels.

Meer lezen over Haagse politiek, achtergronden en cultuur? Neem een (proef)abonnement op de onafhankelijke weekkrant Den Haag Centraal. Of koop de krant bij één van onze verkooppunten

 

Standaardportret
Bekijk meer van