Alles over het vrouwentekort in de IT-sector en wat eraan te doen

Vrouwen zijn vaak in de minderheid op de werkvloer, maar de IT-sector spant de kroon. ‘IT-girl’ Chantal Schinkels houdt er een webinar over.  

Door

Slechts veertien procent van de werknemers in de IT is vrouw, volgens Chantal Schinkels en dat is slecht. “Technische innovaties hebben veel impact op de maatschappij. En als deze innovaties worden bedacht door mannen zal daar vaak een product uitrollen dat met name geschikt is voor mannen. Hoog tijd dus dat het aantal vrouwen in de techniek toeneemt,” zegt Schinkels, die een boek wijdde aan de kwestie (‘De IT-girl’). Eén van haar aanbevelingen is dat er meer rolmodellen moeten komen in de sector, succesvolle vrouwen dus. Dat vereist dat vrouwen zich meer laten gelden en zeker niet ‘halve mannen’ moeten worden. Het zou ook helpen als de vaak vrouwelijke hr-managers hun seksegenoten wat meer kansen bieden en ze niet ‘omlaag trekken in de krabbenmand’.

Wie meer wil weten over de missie van Schinkels kan op 30 maart deelnemen aan een webinar. Het wordt georganiseerd door de Soroptimistclub ’s-Gravenhage. De Soroptimisten, waar het woord ‘soror’ (zuster) in zit, vormen een internationaal gezelschap dat zich inzet voor de verbetering van de positie van vrouwen en meisjes. De Haagse afdeling ontstond in 1927 en is daarmee de oudste van Nederland.

  • Webinar IT-girl, 30 maart, van 20 tot 21 uur; deelname: 10 euro (opbrengst bestemd voor het Rosanna Fonds, dat vrouwelijke studenten en academici financieel ondersteunt); opgave: hier. Na inschrijving wordt zoomlink toegezonden.

 

 

 

Standaardportret
Bekijk meer van