Nieuwbouw in Zoetermeer: Mansions en Gardens in King’s Park

Het nieuwe vastgoedproject King’s Park in Zoetermeer is geïnspireerd op de typisch Engelse Georgian bouwstijl uit de achttiende eeuw.

Door

‘Door onder meer erkers (rechthoekige of halfronde uitbouw van een vertrek, red.), verticale belijningen in de kozijnen en gedecoreerde hekwerken rondom de huizen brengen wij stijlkenmerken in de bebouwing aan die je ook veel in Londen ziet,” vertelt Peter van Wezel, initiatiefnemer en ontwikkelaar van het nieuw aan te leggen gebied. “Het moet er allemaal strak en verzorgd uitzien, dat vind ik eveneens typisch Brits.”

King’s Park komt tegen de wijk Oosterheem, aan de oostrand van Zoetermeer. Het bestaat uit twee hoofdgebouwen, de ‘North Apartments’ en de ‘South Apartments’ met daartussen ‘Mansions’ en ‘Gardens’.

Van Wezel: “Deze vier deelgebieden vormen samen een uitgesproken eenheid. Dat vind ik belangrijk: het nieuwe buurtje ademt één stijl, namelijk de Engelse. Het heeft een eigen identiteit. De twee appartementencomplexen bestaan uit koopwoningen, de Mansions en de Gardens die daartussenin liggen, gaan in de vrijesectorverhuur.” Tussen de nieuwbouwwoningen komen ‘kleine parkjes’. Van Wezel: “Precies zoals je dat ook in Londen ziet. Bovendien past dit groen goed bij de omgeving: zowel de weilanden als natuurgebied Bentwoud zijn op loopafstand.”

Divers

De woningen in de twee hoofdcomplexen zijn nu in de verkoop. In het noordgebouw gaat het om 43 appartementen, die variëren in omvang van 50 tot 120 vierkante meter. De goedkoopste woning is 240.000 euro, de duurste rond de 440.000 euro. De appartementen in het zuidelijke gebouw zijn in de regel iets groter: tussen de 70 en 120 vierkante meter en de prijzen lopen hier van 322.500 euro tot 529.000 euro.

Van Wezel: “Ik verwacht dat deze nieuwbouw een divers publiek zal trekken. De doelgroep is breed: de wat kleinere appartementen zijn aantrekkelijk voor alleenstaanden en starters, terwijl de woningen met tuin, die dus tussen de twee hoofdgebouwen in liggen, voor gezinnen met kinderen geschikt zijn.”

Spoorlijn bij King’s Park

En hoe zit het met de NS-spoorlijn Den Haag-Gouda en de snelweg A12 waar King’s Park tegenaan komt te liggen? “Kopers hoeven niet bang voor geluidsoverlast te zijn,” verzekert Van Wezel. “De hogere appartementencomplexen langs het spoor krijgen aan de geluidluwe binnenzijde balkons en loggia’s, die ook nog eens op de zon georiënteerd zijn. Ik vind de bereikbaarheid juist een van de grote pluspunten: via de A12 ben je binnen twintig minuten in Den Haag. En het station Lansingerland-Zoetermeer ligt op vijf minuten fietsen van King’s Park. Hier stopt de trein (naar Den Haag, Gouda en Utrecht, red.) en Randstadraillijn 4.”

Verkoop via makelaarskantoor Schieland Borsboom in Zoetermeer. Meer informatie: www.schielandborsboom.nl en www.kingspark.nl

Dit artikel uit onze nieuwbouwspecial van 15 april 2021 wordt u gratis aangeboden. Wilt u meer lezen over nieuwbouwprojecten in de Haagse regio? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten of neem een (proef)abonnement.

Standaardportret
Bekijk meer van