Klassieke airhockey en Pacman spelen in nieuwe gamehall op Grote Markt

Op de Grote Markt opent vanavond (vrijdag 19 oktober) de vierde Nederlandse vestiging van Gamestate, een gamehall waar bezoekers een potje Mario Kart tegen elkaar kunnen spelen, los kunnen gaan op de flipperkasten of een VR-game kunnen spelen.

Door

“Dit is de mooiste locatie die we hebben,” zegt Gamestate-eigenaar Roel Veltmeijer, terwijl hij een rondleiding geeft door het pand waar voorheen speelgoedwinkel Bart Smit huisde. “Dat komt vooral door de locatie en de grote ramen naar buiten toe.”

Al vier jaar aasde de ondernemer op het pand. Vanavond is het eindelijk zover en gaan de deuren open. Binnen veel felle kleuren, paars, roze en blauw. Lichten flikkeren en de machines vragen om aandacht. Van het klassieke airhockey en Pacman tot een Minions-game en een Jurassic Parc-spel.

Waar veel mensen bij een gamehall nog denken aan een donkere ruimte uit de jaren tachtig met lange rijen flipperkasten, wil Gamestate een ander concept neerzetten en een uitgaansavond bieden.

 

In de bioscoop praat je níét, als je uiteten gaat alléén maar. Dit is een goede middenweg.
Gamestate-eigenaar Roel Veltmeijer

 

“Vijftig procent van de gasten komt alleen voor ons, vijftig procent combineert het met een andere activiteit,” weet Veltmeijer inmiddels. Hij lacht: “Valentijnsdag is onze drukste dag. In de bioscoop praat je níét, als je uiteten gaat alléén maar. Dit is een goede middenweg.”

Interactieve gamehall

Waarom het juist nu weer populair is om te gamen in een hal als deze? Veltmeijer: “We vinden het allemaal altijd leuk om spelletjes te spelen. Gamen was altijd populair, maar met de komst van de kwalitatief goede spelcomputer werd het heel individueel op een zolderkamertje. Op deze manier is het weer een avondje uit, sociaal en interactief. We denken dat we op deze manier mensen achter de telefoon en hun computer vandaan kunnen trekken.”

En hoewel de spelcomputers thuis tegenwoordig van goede kwaliteit zijn, is de ervaring niet te vergelijken, besluit hij zijn verhaal.

Gamestate is vrijdag 19 oktober vanaf 20.00 uur geopend. De kosten variëren van 50 cent tot 6 euro per game. Adres: Grote Markt 4. Meer informate: www.gamestate.com

 

Standaardportret
Bekijk meer van