Japanse Tuin opent weer in oktober

Eerst was de coronacrisis de spelbreker, toen een broedende sperwer die met rust gelaten moest worden. Maar dit najaar kunnen na ruim twee jaar de poorten van de Japanse Tuin eindelijk weer open.

Door

Van zaterdag 15 oktober tot en met zondag 30 oktober (tussen 10.00 en 16.00 uur) kan het publiek genieten van onder meer esdoorns, vele soorten mos, gunnera’s uit Chili en roestige herfstkleuren in de Japanse Tuin op Landgoed Clingendael.

De bijzondere tuin, sinds 2001 een rijksmonument, is doorgaans maar beperkt open. Twee weken in het voorjaar en twee weken in het najaar. Maar door de geplande opening in april van dit jaar ging een streep omdat er een sperwer aan het broeden was. Deze beschermde roofvogel komt weinig meer voor in Nederland. Deze moest daarom in alle rust kunnen broeden, zo besliste de gemeente. Dit was niet zonder succes. De sperwer kreeg vier jongen, die ze grootbracht in de Japanse Tuin. Nu de vogels zijn uitgevlogen, kan de tuin weer open voor publiek.

Japanse Tuin

De gemeente werkt de komende weken aan het onderhoud van de tuin ‘zodat de veertig soorten mos, de sierkersen, de kamperfoelie op bamboestokken, de rode Japanse esdoorns en de gele azalea’s er weer mooi bij staan’, zo staat op de eigen site. De tuin is ruim honderd jaar oud en is met een oppervlakte van 6800 vierkante meter de grootste van Nederland.

Japanse Tuin, open van zaterdag 15 t/m zondag 30 oktober, 10.00 tot 16.00 uur (gratis toegang), Landgoed Clingendael. 

Onze redactie biedt u dit artikel uit de papieren editie van DHC gratis aan. Wilt u meer lezen over politiek, cultuur, sport en gastronomie in Den Haag? Koop de krant bij een van onze verkooppunten of neem een (proef)abonnement

Standaardportret
Bekijk meer van