Dode bij steekpartij op de Pier

Bij een steekpartij op de Pier is gisteravond een 19-jarige man uit Rotterdam om het leven gekomen. De politie heeft twee verdachten aangehouden.

Door

Het incident gebeurde aan het begin van de avond. Niet duidelijk is wat de aanleiding was. Op sociale media dook een filmpje op van een chaotische situatie op het bovendek van de Pier met veel rennende en schreeuwende jongeren. Daarop is ook rennende man met een vuurwapen te zien. Niet zeker is of het filmpje inderdaad van maandagavond is. Wel staat vast dat het op en bij de Pier is opgenomen. Onduidelijk is of de man met het vuurwapen een rol heeft gespeeld bij de steekpartij.

Volgens geruchten op sociale media en de websites GeenStijl en Boevennieuws was er sprake van een confrontatie tussen aanhangers van rapgroepen uit Amsterdam en Rotterdam. Genoemd worden de groepen 73 De Pijp (Amsterdam) en #24 Blacka (Rotterdam). De politie verzoekt getuigen en mensen die foto’s of filmpjes hebben gemaakt van de steekpartij zich te melden. Dat kan via 0900-8844 en (anoniem) 0800-7000.

Uitzonderlijk druk weekeinde

De steekpartij volgde op een uitzonderlijk druk en chaotisch weekeinde aan de Scheveningse (en Haagse) kust. In de zee bij het Zuiderstrand verdronken zondag twee mannen. De toestroom van toeristen was dermate groot, dat de gemeente zich gedwongen zag de badplaats zondag nog voor het middaguur af te sluiten.

De Haagse loco-burgemeester Hilbert Bredemeijer zei maandagavond in de talkshow Op1 dat de stad wordt geconfronteerd met een toestroom van nieuwe toeristen. Die zouden normaal gesproken afreizen naar Turkije of Marokko, maar die vakanties konden door corona niet doorgaan. Nieuw was dit weekeinde ook dat mensen op en rond het strand illegaal kampeerden.

Bewoners van Scheveningen klagen al langer steen en been over de overlast op de boulevard en de Strandweg, onder meer van hard rijdende motoren en groepen jongeren. Afgelopen weekeinde kwamen daar extreme parkeeroverlast en het illegaal kamperen bij.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan iedere donderdag de krant DHC. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van