‘Vuurwerk van internationale circuskunst’ op het Malieveld

Hooggeëerd publiek, het circus komt weer naar de stad! In de kerstvakantie, om precies te zijn. Dan is het Malieveld het domein van handstandartiesten, jongleurs, clowns, stuntfietsers en andere acrobaten.

Door

Het Groot Kerstcircus slaat van 24 december tot en met 8 januari de tenten op in Den Haag. De titel van het spektakel: ‘We are the World’. Dit kerstcircus is al meer dan 25 jaar een van de grootste wintercircussen in Nederland. ‘De absolute wereldtop op circus-gebied reist jaarlijks af naar het Malieveld,’ zo stelt organisator Hillenaar Events.

In 2020 en 2021 ging als gevolg van de coronacrisis een streep door het evenement. ‘Voor deze comeback-editie trekken wij alles uit de kast. De voorstelling is een vuurwerk van internationale circuskunst voor de hele familie. Het programma heeft – mede door de toepassing van swingende hits uit de jaren tachtig en negentig – een uitgesproken feelgoodkarakter,’ aldus de organisatie.

BMX-fietsen in het circus

De line-up bestaat uit een mix van het klassieke circus en moderne acts, zoals spectaculaire stunts op een BMX-fiets. Daarnaast komen onder anderen luchtacrobaten, jongleurs, handstandartiesten en clowns voorbij. De artiesten die dit jaar acte de présence geven, komen uit Frankrijk, Duitsland, China en Roemenië.

Er is ook een Nederlandse inbreng: de 22-jarige Ezra Veldman komt uit het Zeeuwse Middelburg en is een begenadigd kunstenaar met diabolo’s. Zijn act werd onder meer bekroond op het gerenommeerde European Youth Circus Festival in het Duitse Wiesbaden. In een interview met Omroep Zeeland zei Veldman onlangs dat het zijn ambitie is om een bekende diabolo-ster te worden in Las Vegas.

Theatertent

Voor het Groot Kerstcircus in Den Haag wordt een grote theatertent op het Malieveld gebouwd. De show duurt ongeveer twee uur en wordt twee keer per dag gespeeld, om 11.30 en 15.00 uur. De voorverkoop is inmiddels van start gegaan.

‘We are the World’, Groot Kerstcircus Den Haag, zaterdag 24 december tot en met zondag 8 januari, Malieveld (theatertent). Prijzen vanaf 24,90 euro. Meer informatie: www.kerstcircusdenhaag.nl

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de papieren editie van de krant Den Haag Centraal. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van