In nieuwe theatershow gaat cabaretier Sjaak Bral op sekssafari

Waar onderbroekenlol eindigt, begint Bral. Hoogste tijd voor een hot date: ‘Sex met Sjaak’. Wie wil dat nou (niet)? Op tournee langs lustoorden zoals darkrooms, kinky gangbangs, SM-kamers en gogo-bars. Nu ook in de theaterzaal. ‘Sex sells’.

Door

Sjaak Bral liet zichzelf en zijn jongeheer plus entourage wekenlang, beurt na beurt, van top tot teen en tot op de laatste draad ontkleed, geheel vrijwillig onderdompelen en verwennen. Resultaat? Een orgastisch genoegen.

De Haagse cabaretier legt alles uit: “Er zijn aardig wat sessies geweest om het lichaam gereed te krijgen en te houden. Je kan er alles van vinden, maar seks is de beste en leukste manier om af te vallen, da’s wetenschappelijk bewezen. Een uur joggen is 600 calorieën. Met een orgasme nadoen – niet eens het echte werk – verbrand je zo 160 calorieën! En dat duurt maar negentien seconden. Tel uit je winst.”

“Met een keer of vijf per dag ‘faken’ verbrand je al snel meer energie dan een pizza ansjovis. Ik ben al een jaar of vier, vijf bezig om deze voorstelling te maken. Je moet er de tijd voor nemen. Seks is het lekkerste wat er is. Als ze ooit iets uitvinden dat lekkerder is… blijf ik het er gewoon bij doen. Seks is te leuk om te laten liggen.”

 

De lekkerste ervaring? Een thuisfeestje!
Sjaak Bral

 

“We weten allemaal wat participerende journalistiek is. Maar dit is participerend cabaret! Ik durf te stellen dat ik de uitvinder van het genre ben. Alle gekheid op een stokje: er bestaat voor mij een innerlijke noodzaak om dit te doen, zoals bij al mijn voorstellingen trouwens. In dit geval is dat: wat je nog niet hebt meegemaakt, dat wil je beléven. Zo ga ik niet bij een parenclub aan de zijkant toekijken, dan doe ik gewoon mee. Ik heb zo’n vijftien tot twintig dingen gedaan die ik normaal niet zou doen. Ik bedoel: ik was nooit eerder door een meesteres afgerost.”

‘De Nieuwe Preutsheid’

“De lekkerste ervaring? Een thuisfeestje. Het is een aanrader om met gelijkgestemde zielen in een groot bed te belanden.”

En de ervaring waar je broek spontaan van afzakte? “Ik had meer verwacht van de ‘gangbang’ in een seksclub. Leek me spannend met al die mannen op een rij. Het waren vrouwen die het lekker vinden om met meerdere mannen te seksen, het zijn zeker geen hoeren. Maar toen ik me in zo’n rij van betalende mannen terugvond, was ik toch blij dat ik een bivakmuts op had. Ik ben er niet echt aan mijn trekken gekomen. Elders wel hoor.”

 

Ga met seks zo ver je kan en wil.
Sjaak Bral

 

“Ik erger me aan De Nieuwe Preutsheid. Onder de douche is het tegenwoordig normaal om je onderbroek aan te houden. Ik vind seks de kern van het mens-zijn, een oerkracht. Niemand is geboren zonder dat er seks aan te pas is gekomen. Seks mag omgeven zijn door schaamte, maar is toch het ware leven. Ik ben een fervent beoefenaar van seks, altijd geweest.”

Tarzan

“Het klinkt misschien wat pedant, maar ik heb verschillende vrouwen bevrijd. Wat een vrouw goed maakt in bed? Dat is een man die goed is in bed! Deze voorstelling is een pleidooi voor emancipatie van de vrouw, de man mag weleens een stapje terugdoen. Het is tijd voor feministische seks! We moeten op gelijk speelveld komen, wereldwijd. En ga nou als man niet te veel aan de Tarzan en al die viagra-dingen hangen.”

“Mijn ervaring is: probeer je grenzen te verleggen. Uitstellen is waar het om gaat. Ga met seks zo ver je kan en wil. En eroverheen. Seks moet je doen. Niet lullen maar poetsen. Als de harten van jouw en je partner écht verbonden zijn, dan kom je er over seks-met-anderen-erbij ook wel uit.”

Sjaak Bral, ‘Sex met Sjaak’, vrijdag 22 en zaterdag 23 februari (première), 20.15 uur. Theater Diligentia. Meer informatie: www.diligentia-pepijn.nl

 

Standaardportret
Bekijk meer van