Party4Peace met dj Laura van Dam: voetjes van de vloer voor de vrede

Tussen shows in Ibiza, Amsterdam, Londen en Parijs draait dj Laura van Dam in Den Haag, op Party4Peace. Voetjes van de vloer voor de vrede!

Door

Dansen voor de vrede, losgaan op elektronische muziek voor hoop en om eenheid te vieren. Dat kan donderdagavond in het voormalige gebouw van het ministerie van Sociale Zaken (SoZa) als daar het dansfeest Party4Peace plaatsheeft. Op dit ‘hybride evenement’ worden sets van dj’s afgewisseld met speeches van vredesactivisten. Zo moeten verhalen over oorlog, vrede en mensenrechten toegankelijk gemaakt worden voor een nieuw en jong publiek. Er kunnen zo’n vijfhonderd gasten (gratis) aanwezig zijn in het pand aan de Wilhelmina van Pruisenweg (naast station Laan van NOI). Voor de thuisblijvers is er een livestream.

“Een uniek feestje,” verwacht Laura van Dam, een van de optredende dj’s. “Het evenement heeft een duidelijk doel. En omdat het online te volgen is, kunnen veel mensen erbij zijn.” De 27-jarige Limburgse discjockey, die al jaren in Amsterdam woont, twijfelde niet toen ze gevraagd werd. “Ik ben een blij persoon, ben altijd al bezig met entertainen en met het overbrengen van positiviteit met optimistische dansmuziek. En dat sluit naadloos aan bij het thema van dit evenement.”

Party4Peace

Party4Peace maakt deel uit van de gemeentelijke Just Peace Month, een serie ‘evenementen waarbij mensen Den Haag als internationale stad van vrede en recht kunnen ontdekken’. Naast Laura van Dam zorgen onder meer DJ Wezz en Flying Ryan voor de dance.

Deze techno wordt afgewisseld met speeches. Zo zal Lidija Zelovic het woord voeren. Deze documentairemaakster ontsnapte op 21-jarige aan de burgeroorlog in Bosnië. Ook Brenda Hershey spreekt op Party4Peace. Zij is de oprichter van TRY Global, een non-profitorganisatie die vluchtelingen helpt trauma’s te verwerken door middel van yoga en neurowetenschap. Verder betreedt Ali uit Turkije de bühne omdat hij de belangen van de LHBTIQ+-gemeenschap verdedigt.

Laura van Dam wil proberen zoveel mogelijk mee te maken van Party4Peace. “Het zullen heftige verhalen zijn. Maar de muziek zorgt voor de positieve vibe. Het wordt zonder twijfel een mooi en bijzonder geheel.”

Goede melodielijnen

Het Party4Peace-festival past in het drukke toerschema van Van Dam, die dit najaar ook draait op het Spaanse eiland Ibiza en in grote steden als Londen, Parijs en Amsterdam. Haar show in Den Haag zal niet wezenlijk afwijken van de andere optredens. “Ik draai eigen platen, onder meer nummers van mijn album ‘This Love’, dat 26 september uitkomt. Ik maak vooral techno en progressieve house met klassieke elementen, denk aan piano’s. Mijn muziek moet een verhaal hebben. Ik wil niet alleen hard gedreun of kale beats, maar elektronische muziek die wordt verrijkt met goede melodielijnen. Neem mijn nummer ‘Set Me Free’, een dansplaat, maar wel een die wordt gedragen door een piano. Daar hou ik van, hiermee breng ik een ‘musical journey’ waar mensen zich helemaal in kunnen inleven. En dat past ook goed op een avond waar inhoudelijke verhalen centraal staan.”

De dj-sets zijn later online terug te luisteren. Volgens Van Dam leent haar muziek zich daar goed voor. “Dat is het mooie van progressieve house, je kunt er lekker op losgaan op de dansvloer. Maar het komt óók goed uit de verf als je rustig op een bank zit: met een drankje in je hand lekker wegdrijven op de melodieën, ook fijn.”

Party4Peace, donderdag 22 september, vanaf 18.00 uur, Wilhelmina van Pruisenweg 35 (toegang gratis) en online via www.hollandparkmedia.com. De muziek is na afloop terug te luisteren via audioplatform MixCloud. De show van Laura van Dam begint om 21.15 uur.

Onze redactie biedt u dit artikel uit de papieren editie van DHC gratis aan. Wilt u meer lezen over politiek, cultuur, sport en gastronomie in Den Haag? Koop de krant bij een van onze verkooppunten of neem een (proef)abonnement

Standaardportret
Bekijk meer van