Koninklijk paar bij ‘opening’ van Cultuurgebouw Amare (foto’s en video)

De gemeente draagt Cultuurgebouw Amare op donderdag 2 september feestelijk over aan de Stichting Amare, het Nederlands Dans Theater (NDT), het Residentie Orkest Den Haag en het Koninklijk Conservatorium.

Door

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima wonen de avond bij. Zij maken volgens de Rijksvoorlichtingsdienst een rondgang door het gebouw. Tevens zullen ze verschillende repetities bijwonen. Aansluitend is er in de concertzaal een programma waar onder meer een nieuw werk, gecomponeerd door studenten van het Koninklijk Conservatorium, wordt gespeeld door het Residentie Orkest onder leiding van de nieuwe chef-dirigent Anja Bihlmaier. Tevens wordt er een timelapse-video getoond van de bouw van Cultuurgebouw Amare.

 

Tevens moet het meubilair van de garderobes en de foyers nog worden aangeleverd. “We gaan op 2 september nog niet echt open,” zegt Jan Zoet van de Stichting Amare. “Het is een speciaal programma voor mensen die bij de bouw betrokken waren en voor genodigden uit de hele stad.”

Werk aan Cultuurgebouw Amare

In en rond het gebouw wordt nu nog volop gewerkt. Het Spuiplein krijgt een tijdelijke bestrating van grijze klinkers. In het gebouw wordt nog op veel plekken gewerkt aan de technische installaties en de parketvloeren.

[Tekst gaat verder onder afbeeldingen.]

Foto’s: Brian Mul (1 en 2) en DHC (3 en 4)

De officiële opening is van 19 tot en met 21 november en heeft de vorm van een festival (‘Introducing Amare’). De eerste openbare concerten zijn op 11 september (Gnawa Festival), donderdag 16 september (Janine Jansen en Amsterdam Sinfonietta) en 21 september (het Prinsjesdagconcert van het Residentie Orkest). Van de NDT-voorstellingen zijn de data nog niet bekend.

Bekijk hier een korte video van een repetitie van het Residentie Orkest in de concertzaal van Amare.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten. Of neem een (proef)abonnement.

Standaardportret
Bekijk meer van