Indorocker Ron Lamster (Crazy Friends) overleden

Indorocker Ron Lamster, bekend van onder meer de Crazy Friends en het duo Big Ron en Eddy C, is dinsdagochtend op 74-jarige leeftijd overleden.

Door

De bassist-zanger uit Scheveningen was al enige tijd ziek. Op 8 augustus was Ron Lamster nog eregast op het Haags Beat Festival in het Zuiderpark, dat diende als eerbetoon aan artiesten als Rinus Gerritsen, Cesar Zuiderwijk, Spike van Zoest en de All Star Indorockband, die Den Haag voor eeuwig op de popkaart hebben gezet.

Lamster was door zijn postuur en knappe uiterlijk tientallen jaren lang een graag geziene artiest op alle feesten en festivals waar indorock werd gespeeld, van de Pasar Malam in Den Haag en de muziekmiddagen in Kijkduin tot hotels in Spanje. Met Eddy Chatelin (bekend van de beroemde Crazy Rockers) trad Big Ron met grote regelmaat op in bijvoorbeeld Fong Shou aan de Leyweg.

Familieman Ron Lamster

Een aubade van al zijn vrienden kon onlangs al niet meer doorgaan, net als een in sporthal Zuidhaghe geplande avond voor hem. Familieman Ron Lamster mocht zeer onlangs zijn eerste achterkleinkind begroeten.

Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de krant Den Haag Centraal bij een van onze verkooppunten. Of neem een (proef)abonnement.

Standaardportret
Bekijk meer van