‘Billie Eilish Live at the O2’ in Pathé: zangeres bedankt fans met unieke concertfilm

De populaire zangeres Billie Eilish gaf afgelopen zomer zes shows in een uitverkochte O2 Arena in London. Een registratie is eenmalig te zien in Pathé.

Door

Voor de populaire Amerikaanse popzangeres Billie Eilish (21) gaat vrijdag een droom in vervulling. Dan gaat haar muziekfilm in première, ‘een film die echt de energie vastlegt tijdens mijn liveshows’, zoals ze het zelf omschrijft. De concertfilm ‘Billie Eilish Live at the O2’ is opgenomen tijdens haar optreden in juni 2022 in de Londense O2 Arena. In de zomer gaf ze hier zes shows tijdens haar concerttour ‘Happier Than Ever, The World Tour’. Met ruim 20.000 toeschouwers per keer was de O2 Arena zes avonden uitverkocht. ‘De film is een aandenken voor ons allemaal, mijn bedankje voor iedereen die erbij was,’ aldus Eilish.

Ook liefhebbers van haar muziek die er niet bij waren in Londen, kunnen nu dus genieten van de liveshow. Op vrijdag 27 januari draait de concertregistratie eenmalig in bioscopen over de hele wereld. Ook Den Haag doet mee, met Pathé Scheveningen en Pathé Spuimarkt.

Het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse schittert op het witte doek in Den Haag. “In 2021 was er al een documentaire van Billie Eilish te zien bij Pathé,” vertelt Steven Braber, theatermanager bij Pathé Spuimarkt. “Deze werd erg goed bezocht door enthousiaste fans en muziekliefhebbers. Ook nu verwachten we weer drukke voorstellingen met liefhebbers van Billie Eilish.”

Grammy voor Billie Eilish

Oorspronkelijk werd het concert alleen opgenomen als onderdeel van de ‘Apple Music Live’- series. Nu is er ook deze ‘extended cut’-versie van gemaakt, die zes niet eerder vertoonde nummers laat zien. De registratie is recent genomineerd voor ‘Best Music Film’ bij de Grammy Awards dit jaar. De door Sam Wrench geregisseerde film is gemaakt met twintig camera’s, waardoor fans in iets meer dan 95 minuten het concert kunnen ‘herbeleven’.

Billie Eilish zingt 27 nummers, waaronder de hits ‘Bad Guy’, ‘Bury a Friend’ en ‘Therefore I Am’. Ook laat de zangeres intieme momenten zien als ze zweeft boven het publiek en emotioneel wordt als ze een liedje zingt samen met haar broer Finneas O’Connell.

 

Een film die echt de energie vastlegt tijdens mijn liveshows.
Billie Eilish

 

Billie Eilish Pirate Baird O’Connell, zoals de volledige naam van de zangers luidt, is een van de jongste grote artiesten van deze generatie. Geboren en opgegroeid in Los Angeles maakte Eilish van jongs af aan al muziek samen met haar broer. In 2015 nam ze de single ‘Ocean Eyes’ op, wat haar grote doorbraak betekende. Vanaf dat moment ging het snel voor de zangeres en groeide ze uit tot een internationale superster.

Unieke sound

Eilish staat bekend om haar eigen, unieke sound, kunstzinnige videoclips en vaak duistere songteksten. Ze zingt vaak over moeilijke onderwerpen, zoals depressie en zelfdoding. En dat slaat aan bij jongeren wereldwijd. Ze verbreekt het ene record na het andere. Zo was ze de jongste persoon ooit die de titelsong maakte voor een James Bond-film (‘No Time To Die’). Daarmee won ze ook nog eens een Oscar voor ‘Best Original Song’. Eilish heeft in totaal zeven Grammy Awards, één Oscar, twee American Music Awards, drie MTV Video Music Awards en drie Brit Awards gewonnen. Met deze imposante prijzenkast vestigde ze twee ‘Guinness World Records’.

Concertfilm ‘Billie Eilish Live at the O2’, vrijdag 27 januari, Pathé Scheveningen (20.00 uur) en Pathé Spuimarkt (19.00 uur). Meer informatie: www.pathe.nl

Onze redactie biedt dit verhaal uit de Den Haag Centraal (DHC) van donderdag 26 januari 2023 gratis aan. Wilt u meer Haags nieuws lezen? Koop dan de papieren editie van de krant Den Haag Centraal. Klik hier voor alle verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

Standaardportret
Bekijk meer van