Sjaak Bral leest kinderen voor uit prentenboek ‘Moppereend’ (foto’s)

Kleuters uit groep één en twee van Kindcentrum Wondersteboven aan de Amalia van Solmsstraat luisterden woensdagochtend aandachtig naar Sjaak Bral, die in de bibliotheek van het Haagse Hout voorlas uit het prentenboek ‘Moppereend’.

Door

De Haagse cabaretier gaf hiermee de aftrap voor de Nationale Voorleesdagen. Dit landelijke evenement is er om het voorlezen aan kinderen tot en met zes jaar te stimuleren. Bral las voor uit ‘Moppereend’ (van de Britse auteur Joyce Dunbar en de Tsjechische illustrator Petr Horáček), omdat dit werk door een jury van bibliothecarissen is uitgeroepen tot het prentenboek van het jaar 2020.

[Tekst gaat verder onder foto’s]

Foto’s: DHC/Luka Valkenburgh

 

Het belangrijkste criterium voor deze onderscheiding is dat ‘het boek voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met kinderen en verwerking in hun spel na het voorlezen’. Het prentenboek ‘Moppereend’ gaat over een eend die op zoek is naar vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen.

Ook Van Asten leest ‘Moppereend’

Traditiegetrouw lezen op de openingsdag van de Nationale Voorleesdagen bekende en onbekende Nederlanders voor uit het prentenboek van het jaar tijdens een ontbijt in bibliotheken, scholen en peuterspeelzalen. Zo las wethouder Robert van Asten (D66, cultuur) voor in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Prinses Laurentien gaf acte de présence in de bibliotheek van Zoetermeer.

De komende dagen zijn er meer voorstellingen te zien over het prentenboek ‘Moppereend’. De voorleesdagen duren tot en met zaterdag 1 februari.

Meer informatie: www.bibliotheekdenhaag.nl

Wilt u meer weten over Den Haag Centraal of meer Haags nieuws lezen? Klik hier voor een (proef)abonnement. Verder kunt u zich hier aanmelden voor onze wekelijkse nieuwsbrief. En kijk op onze Instagram-pagina voor meer foto’s en video’s.

Standaardportret
Bekijk meer van