Manon Uphoff favoriet bij scholieren voor Literatuurprijs 2019 (foto’s)

Schrijfster Manon Uphoff is met haar boek ‘Vallen is als vliegen’ de favoriet van Haagse scholieren voor de Bookspot Literatuurprijs 2019.

Door

Kinderen van zeven Haagse voortgezet-onderwijsinstellingen (VCL, Maris, Maerlant, Haganum, Johan de Witt College, Zandvliet en Dalton) kozen woensdag in de Centrale Bibliotheek welk boek op de shortlist voor de Literatuurprijs (categorie fictie) hen het meeste aanspreekt.

Bij dit evenement waren ook de schrijvers van de genomineerde boeken aanwezig. Naast Uphoff waren dit Peter Buwalda, Nicolien Mizee en Marente de Moor. De vijfde genomineerde, Wessel te Gussinklo, was niet bij de scholierenverkiezing; hij werd door zijn uitgever (Koppernik) vertegenwoordigd. De schrijvers konden argumenten geven aan de scholieren waarom haar of zijn boek favoriet moest worden.

 

Foto’s: DHC/Luka Valkenburgh

Uitreiking Literatuurprijs

De uitreiking van de Bookspot Literatuurprijzen (de opvolger van de ECI en de AKO Literatuurprijs) is donderdag 14 november, eveneens in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. De prijs wordt dit jaar voor het eerst opgesplitst in twee onderscheidingen, fictie en non-fictie, allebei goed voor 50.000 euro. De Bookspot Literatuurprijs is de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire boek van het jaar.

Wilt u meer lezen of meer weten over de krant DHC? Kijk hier voor een (proef)abonnement en meldt u zich hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Kijk voor meer foto’s op onze Instagrampagina. Hier kunt u zich aanmelden voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Standaardportret
Bekijk meer van