The Avocado Show opent restaurant in Mall of the Netherlands: ‘Je wordt er vrolijk van, het is superfood’

Bij The Avocado Show in Leidschendam draait alles om de populaire, tropische vrucht waar het restaurant zijn naam aan dankt. Bij elk gerecht denken de oprichters: kunnen we hier een avocado-versie van maken? “De avocado is romig en lekker, je kan er alle kanten mee op.”

Door

“Nog een glaasje champagne?” Het mag krap half elf in de ochtend zijn, de stemming zit er al goed in bij de feestelijke opening van The Avocado Show in Leidschendam. Nadat de oprichters Ron Simpson (38) en Julien Zaal (31) met het doorknippen van een lintje de zaak officieel geopend hebben, gaat de bediening snel de zaak door voor nog een rondje en het opnemen van de eerste bestellingen.

De vestiging in deze regio is alweer de achtste voor Simpson en Zaal, voorheen actief in de evenementenbranche en marketing. Wat in 2017 begon met een pijpenla in hun woonplaats Amsterdam, groeide al gauw uit tot een bescheiden imperium met zaken in Londen, Brussel en Madrid. Parijs en Stuttgart volgen binnenkort. “Het was niet bedacht als ‘take over the world’-plan,” lacht Simpson. “Julien en ik kennen elkaar uit het nachtleven. We wilden een keer iets leuks doen samen, een eigen plekje opzetten om samen te kunnen hangen. Dat is een beetje positief uit de hand gelopen.”

Het restaurant in de Westfield Mall of the Netherlands is strak en modern ingericht. De avocado prijkt in neonlicht boven de open keuken en zie je ook terug op de truien van een aantal obers. Een grote plantenwand, lampenbollen die neerdalen vanaf een hoog industrieel plafond en zalmroze booths met daarachter blauwgroene tegels maken het tot een kleurrijke, uitnodigende zaak die het goed zou doen als Instagram-decor.

‘Can we avocado it?’

In 2017 besloten de twee ondernemers een zaak te bouwen rondom één ingrediënt, al enige tijd een populair concept. Dus schreven ze alles op wat ze lekker vonden en legden ze de lijstjes naast elkaar. De avocado bleek het meest veelbelovend. “Het is kleurrijk, je wordt er vrolijk van, het is een superfood,” somt Simpson op. “Hij is romig en lekker, maar heeft geen dominante smaak, je kan er alle kanten mee op. Daar konden we wel een menukaart van maken.”

De avocado komt terug in gerechten voor ontbijt, lunch en diner. Denk aan avocadofrietjes, een burger waarbij het brood is vervangen door een avocado-bun of een dikke stapel Amerikaanse pannenkoeken met schijfjes avocado, siroop en rood fruit. “Zolang de wereld door blijft draaien en er leuk eten blijft ontstaan, vragen wij: ‘can we avocado it?’” Bij het bedenken van gerechten zijn de eigenaren nauw betrokken, bij het bereiden niet. Ron Simpson schaterlacht: “We hebben vooral een achtergrond in zelf lekker eten. We kunnen allebei niet echt koken, maar we weten wel wat goed eten is.”

Latijns-Amerika

De opening van deze vestiging is een belangrijke stap, meent hij. “Het gaat ons waanzinnig helpen met het uitbreiden naar andere werelddelen. In Amerika, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika spelen malls een veel grotere rol dan hier. Dus onze eerste mall is zo bezien heel interessant om te hebben. De nieuwe zaken buiten de Benelux zijn franchises, maar we blijven erbovenop zitten. Het is ontzettend leuk, we maken hele toffe stappen.” Dan staat Simpson op. “Die gepocheerde eieren en die pancakes moet je niet te lang laten staan. Enjoy!”

The Avocado Show, open elke dag vanaf 10.00 uur. Kornoelje 104, Leidschendam. Meer informatie: www.theavocadoshow.com

Wilt u meer lezen over Haagse politiek, achtergronden en cultuur? Neem een (proef)abonnement op de onafhankelijke weekkrant Den Haag Centraal. Of koop de krant bij één van onze verkooppunten

 

Standaardportret
Bekijk meer van