SunSun Coffee opent aan het Goudenregenplein: ‘Er valt zoveel aan koffie te ontdekken’

Martijn Goedegebuure krijgt geregeld bezoek van connaisseurs sinds hij in Segbroek een eigen koffiezaak opende. ‘Proef je ook die tonen van granny smith?’

Door

Sinds Martijn Goedegebuure (48) vorige maand zijn nieuwe koffiezaak SunSun Coffee opende aan het Goudenregenplein, probeert hij regelmatig met Timothy Slootweg, buurtgenoot en bedrijfsleider van Simon Lévelt (koffie & thee), iets nieuws uit. “Proef je ook die tonen van granny smith?”, vraagt Slootweg aan de eigenaar. “Ik heb ’m iets langer getrokken. Krijgt ie een goede bite van, hè.” Goedegebuure knikt instemmend. “Is die van Giraffe? En met de ‘pour over’ gezet? Heel mooi dit.”

Als buitenstaander heb je werkelijk geen idee waar die twee mannen het over hebben. Nadat de proeverij voorbij is en Slootweg de winkel op de Fred moet openen, komt Goedegebuure zitten met een dubbele espresso. Er valt zoveel aan koffie te ontdekken, vertelt de voormalig redacteur. “De bonen, de wijze waarop ze gebrand zijn, de watertemperatuur, de doorlooptijd, het filter, de maling.”

Zetmethodes SunSun Coffee

In SunSun Coffee worden drie zetmethodes gebruikt: de espressomachine, in dit geval van Sanremo, een gele Moccamaster (‘lekker nostalgisch en ook gewoon goed’) en een zogeheten ‘dripper’ van het merk Holzklotz. “Je raadt nooit waar die vandaan komt,” zegt Goedegebuure mysterieus terwijl hij alweer achter de toonbank is gekropen en het filter natmaakt om de papiersmaak te neutraliseren.

De Holzklotz, is een prachtig Koreaans ontwerp met goudkleurige elementen en een porseleinen ‘dripper’. Nadat het water door de maling is gelopen, schenkt de ondernemer een kop in. “Kijk eens hoe clean ie is. Net zwarte thee. Maar er zit veel meer cafeïne in dan in de kop koffie die uit de Sanremo komt. Komt omdat het water langer in contact is met de koffie.”

Wilt u meer lezen over SunSun Coffee? Koop dan vanaf donderdag 10 maart 2022 de papieren editie van de krant Den Haag Centraal. Bekijk hier onze verkooppunten. U kunt ook een (proef)abonnement nemen. U ontvangt DHC 10 weken voor slechts 10 euro.

 

Bekijk meer van